Mironosice odlične u Tuzli

Treće mesto na Prvom međunarodnom horskom šampionatu u Tuzli 28.05.2016.godine, osvojila je Ženska vokalna grupa *Mironosice Subotica*

mironosice (2)

Takmičenjem kojem je prisustvovalo preko 700 horista iz 4 zemlje je predsedavao žiri u sastavu
Rešad Arnautović (Muzička akademija Sarajevo, BIH), Zapro Zaprov (Skoplje, Makedonija), Robert Homen ( Muzička akademija Zagreb, Hrvatska) i Miloš Trajković (Direktor MŠ “Mokranjac” Beograd, Srbija), i to u 3 kategorije žiri je u kategoriji B- Muški i ženski horovi dodelio 78,30 bodova što je bilo ubedljivo za 3.nagradu ali ipak za 1,70 bodova manje od druge nagrade.

mironosice 1

Žensku vokalnu grupu *Mironosice Subotica* je predvodila mlada i perspektivna Ivana Vucelja a solo-sopran magistar prof.Dušica Vucelja ostaje upisana kao najbolji solista festivala.
Osam članica grupe se žiriju i publici predstavio kompozicijama – Konj /ruska pesma/ kompozitor Igor Matvienko, aranžman Ivana Vucelja, Libar i Mirakul /Zlatan Stipišić Džiboni/ aranžman Bojan Stanković, Tebi majko misli lete /Ismet Alajbegović/ aranžman Ivana Vucelja i Carska jektenija /nepoznat autor/.
Po mišljenju i utiscima vokalna grupa je jedna od onih učesnika koji su na najupečatljiviji način preneli emociju izvođenja.

mironosice (3)

*Mironosice Subotica* sa velikim ponosom donose nagradu u Suboticu koja je kao grad kulture i na ovaj način pozitivno predstavljena i Tuzlacima i ostalim učesnicima na šampionatu te su kao takve pozvane sa oduševljenjem organizatora da i sledeće godine učestvuju.KOMENTARI

 1. Marko kaže:

  Bravo!

 2. Mister No kaže:

  Svaka čast !

 3. štaraditebre kaže:

  Džiboni, šalite se? Je l i on zna za ovo?
  Ko je Ivana Vucelja? Možda bismo mogli nešto konkretno da saznamo o kompetencijama koje je čine perspektivnom. Btw, fotografija koju ste postavili uz tekst nikako ne ide uz naziv „mironosice“, očigledno je suviše estradna i neprimereno provokativna za jedan smeran i hrišćanski naziv.
  Ne zamerite, ali često ovde stičem utisak da su autori teksta upravo oni o kojima je tekst, po principu „hvalite me usta moja“.

 4. pevamobreiosvajamo nagrade kaže:

  Smešno! Nijedan autor ne može da zna gde se sve na kugli zemaljskoj izvode njegove kompozicije!
  Kompetencija Ivane Vucelje su rezultati njenog rada i nagrada koja je i povod za ovaj tekst.
  Ne sudi jer će ti biti suđeno, smerni hrišćanine-ko! Izgled osobe na fotografiji o kojoj govorite je usklađen ulogom koju ta osoba ima – dirigent. Možda bi Vam više odgovaralo da se pojavila zabrađena, kao monahinja?! Hriščanski naziv MIRONOSICE je zapravo naziv humanitarnog udruženja u okviru kojeg radi ova vokalna grupa.
  Onaj ko ima čime da se hvali može to i da čini, „ne zamerite“.

 5. pevamobreiosvajamonagrade kaže:

  Autor teksta nije horski pevac, vec novinar, mada bi nam bila cast da nam se prikljuci.

  I jos da dodam: ono kad neko uspe da obesmisli narodnu izreku: Ko peva zlo ne misli!

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: