Misterija na Aginoj bari

Kako je izvestio jedan subotički sajt, koji prati aktivnosti političara na dnevnom nivou, na Šumicama (nekad Agina bara), danas je otvoren obnovljeni poligon za simulaciju saobraćaja. Deci je firma SELMA namestila semafore, pa su na otvaranju prisustvovali direktor, gradonačelnik, najpoznatiji subotički saobraćajac Ruben i još neki „bitnici“.

Ako koza laže – rog ne laže
Slika

Kako su gosti otišli, nestali su i semafori. Da li su lopovi po treći put požurili da poskidaju semafore ili je ovo „Potemkinovo selo“ poslužilo samo za slikanje?
Slika

Ako je ovo drugo u pitanju, radi se o teškom slučaju sabotaže ugleda Gradonačelnika. Teško je poverovati da bi on pristao da na tako jeftin način neko kreira njegovu kampanju.

Ipak, da je nešto bilo, svedoči pokošena trava.
Slika

Di su semafori ?!
SlikaKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Lansky, misterije nema, montazni su elementi pa ce se postavljati kada deca budu trebala da uce o saobracaju.

 2. Lansky kaže:

  Pretpostavljam, NJIHOVA deca. Sve mi se javlja kako stručnjaci iz SELME dolaze svakih malo da skidaju i stavljaju semafore.
  "Selma, ne naginji se kroz prozor"… kaže pesma stara

 3. Gost kaže:

  Da stvarno sta ako hocu za prvi maj primera radi da dodjem sa detetom na poligon. Hoce li biti semafora? Ustvari hoce li sutra biti semafora?

 4. Pešadinac kaže:

  Oće to pred izbore, počnu te manifestacije sa montažno-demontažnim uređajim, opremom pa su crveni čak pravili i montažno-demontažne trotoare. Samo ovde ne da nema semafora, što je još gore nema dece. gde su deca. Šta to " selmaš" objašnjava gradonačelniku, da nije on podneo onu anonimnu kriv prijavu za kružni tok ( taj omiljeni oblik regulacje saobraćaja na raskršćima koji su forsirali subotički mladi rukovodioci ). Sve bi bilo u redu da su na tim kružnim raskrsnicama postavljeni i semafori kao alternativa: čim se pokvari kružni tok počnu da svetle semafori.
  da, za malo da zaboravim važno pitanje: koliko je koštalo ovo današnje prikazanije? Da li je to deo projekta kojise zove Savet za saobraćaj, odsek za saobraćajnu prosvetu ?

 5. Gost kaže:

  Ako hoćeš da dođeš na poligon da vežbaš sa detetom onda se dan ranije najaviš, Službi za saobraćajnu edukaciju, kažeš koliko je dete i koje boje želiš na semaforu. Žuta je konstantna a umesto crvene možeš da naručiš mnogo žutu ili da malo vuče na orange, a umesto zelene možeš dobiti svetlo žutu . Žuta boja ima takvu frekvencu u spektru bele svetlosti da pokazuje izraženu tendenciju da potisne zeleno iz saobraćaja. Ne verujem da je to za građanstvo baš mudro rešenje u svakodnevnom saobraćaju.
  U svakom slučaju ako nema semafora na poligonu sa decom treba izvoditi vežbe kao da semafora ima, to razvija maštu

 6. Selimir kaže:

  " Selmino koferče, teško je, al ja volim ga " je l’ ta pesma tako ide il’ beše Selmino koferče puno je, ja čekam ga, mis’im neko koferče tu ima . . .

 7. bezbednost kaže:

  Obavezno se pre dolaska najavite bar nedelju dana "Sluzbi za edukaciju dece u Sumicama" u narodu poznatijoj kao spremacica Jovanka. Ta sluzba radi kao odsek "Sluzbe za opstu edukaciju", koja je pak deo "Gradskog saveta za bezbednost saobracaja" na celu sa vrsnim saobracajcem Darkom Anteljom. Znaci, obavezno prvo Jovanka koja ce zvanicni dopis da uputi Dartku a ovaj to proslediti Sasi, jer je dete u obavezi da pre bilo kakvog stupanja na poligon prvo uslika se sa gradonacelnikom i tu uz prisustvo velikog broja zvanicnika grada koji su taj dogadjaj uvelicati svojim prisustvom.

  Ili cete otici do obliznje raskrsnice i detetu objasniti sve na licu mesta.

 8. Gost kaže:
  Lansky napisao:Pretpostavljam, NJIHOVA deca. Sve mi se javlja kako stručnjaci iz SELME dolaze svakih malo da skidaju i stavljaju semafore.
  "Selma, ne naginji se kroz prozor"… kaže pesma stara

  Amin!

 9. Filip kaže:

  Poligon sa semaforima za decu na kom nema ni dece ni semafora, ali zato juc novinara i ovih vipOVACA, da te Bog sacuva. Danas je vec drugi dan i dalje nema ni dece ni semafora ali nema ni vipOVACA, koji su otisli svojim putem slikanja.

 10. Maxim kaže:

  trealo je ici do kraja sa Modestom ovaj ce nam doci glave

 11. Kuku lele kaže:

  Trebalo je ici sa Nenadom, ovako vratice se Pastor na velika vrata sa Gojkom Radicem u koaliciji.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: