Mladen i Mira dobili su četvorke, a ovako izgleda jedan njihov dan

Deca i porodica su najveće blago. Koliko god da smo umorni, kada se Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije nasmeše, mi smo iznova puni najlepšom energijom, kaže Mladen Krstić, otac petomesečnih četvorki iz Subotice.

Bebe rođene u Beogradu 13. novembra 2018, od januara su u svom porodičnom domu, a o njima se uz oca Mladena, majku Miru, brata Vasilija (8) brinu i dve bake. Najmlađi Krstići dobro napreduju i od rođenja, kada su jedva bili teški jedan kilogram, dostigli su svi težinu od oko pet kilograma. Svakim danom su sve aktivniji i radoznaliji.

– U kući je 24 sata dnevno akcija i jesmo umorni, ali smo se dobro organizovali. Od kada su četvorke stigle kući, dosta su se promenile po ponašanju i više nisu bebe koje samo piju mleko i spavaju, nego reaguju na sve, smeškaju se, vole zvečke, gledaju televizijski program. Počinjemo da im dajemo i kašice, a ne samo dohranu – priča tata Mladen.

Najstarijeg sina, školarca, roditelji nikada ne prisiljavaju na pomoć oko beba, međutim, Vasilije voli da pomaže mami i tati u svemu kada su njegova sestra i braća u pitanju. Kada mu dosadi, igra se sa vršnjacima, ali iskreno najviše uživa u društvu svoje četvorke.

– Noću je Mira najaktivnija sa decom, a ja sam uz njih kada dođem sa posla. Pomoć baka je veoma dragocena, ali svakim danom nam sve bolje i lakše ide. Videćemo kako će biti kada počnu da puze i kad prohodaju, ali samo da su oni živi i zdravi, a za sve ostalo ćemo lako – kaže Mladen.

Ponosni otac ne krije da u sedmočlanoj porodici bude ponekad i malo napeto, javi se malo i nervoze, ali uvek uz to ide puno ljubavi i sreće.

– Kod nas nema više porodičnih doručaka, ručaka i večera, praznike obeležavamo kako deca dozvole. Ali sve to nema veze dok su oni nama zdravi i nasmejani. Čeka nas još mnogo praznika – kaže presrećni otac.

Krstići su za svoje četvorke dobili od grada Subotice i apoteke pelene i dohranu i pelena još ima na lageru, međutim, dohrana se troši brzo. Dnevno im je potrebna jedna, što je oko 1.000 dinara, a sada počinju da im kuvaju kašice od svežeg povrća što će biti dodatni trošak. Oni se ne žale, ali na pitanje kako misle da će moći sa petoro dece da žive od jedne plate, Mladen kaže da ostaju pri planu da se supruga ne vraća na posao, već će biti posvećena deci. Mladenu je firma u kojoj radi izašla u suret da uvek radi prepodnevnu smenu.

– Ako bi Mira još negde i radila slomila bi se, a to neću sigurno dozvoliti. Imam dve ruke, pošteno radim posao i verujem da će sve biti kako treba – optimista je Mladen. Od države Krstići nisu za sada ništa dobili, ali će učestvovati na pokrajinskom konkursu za porodice sa troje i više dece.

Mira i Mladen nisu poput većine mladih bračnih parova koji razmišljaju o životu izvan Srbije. To su priželjkivali dok nisu dobili prvo dete, a sada sa petoro im to više ne pada na pamet.

– Zavisi ko kako gleda na život, ali ja smatram da nije sve u materijalnom. Smisao je porodica, ljubav i sreća svih nas. Ne znam kako da opišem koliko se mi radujemo našoj deci. I decu bi svi trebalo da imaju. Za njih se treba i vredi boriti – zaključio je Mladen.

Prve četvorke posle osam godina u Srbiji

Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije Krstić su prve četvorke posle osam godina u Srbiji. Njihova majka se porodila u 27. nedelji trudnoće u porodilištu „Narodni front“ u Beogradu, a začeti su vantelesnom oplodnjom posle sedam godina pokušaja da Mladen i Mira dobiju drugo dete. Nakon uspešnog postupka, rečeno im je da su se tri ćelije primile. Očekivali su trojke, ali dve nedelje kasnije jedna ćelija se podelila na dve.

 

(Blic/foto: privatna arhiva)KOMENTARI

 1. Pravdoljub kaže:

  Neka ih Bog dobri sve blagoslovi-zdravi i veseli uvek da ste 🙂

 2. predrag kaže:

  Svaka cast ovim ljudima,razmisljaju skromno i vrlo trezveno,mnogo zdravlja srece celoj Porodici.

 3. Mister No kaže:

  Bog Vas blagoslovio Krstići !

 4. Boxi kaže:

  Državo,pozdravi porodicu i nagradi. Raduj se natalitetu!!!

 5. stormwatch kaže:

  Predivno!!!!!!!!

 6. Radnička klasa kaže:

  NEKA OBJAVE BROJ ŽIRO RAČUNA NA KOJI BI MOGLI UPLATITI POKLON DONACIJU ILI ADRESU GDE DA ODNESEMO,

 7. Minče kaže:

  Divno! 🙂 U okeanu loših vesti, evo jedne božjom svetlošću obasjane! 🙂 Majku Miru bi država trebala da materijalno obezbedi, pa da može u potpunosti da se posveti dečici! Zdravi i srećni neka budu svih sedmoro! :*

 8. Mira kaže:

  Želim im sve najbolje da su zdravi srećni i veseli,!

OSTAVITE KOMENTAR