Mladi atletičari pokazuju veliki talenat

Luna Jović (1998 ) izuzetno uspešna mlada atletičarka Atletskog kluba Spartak iz Subotice osvojila je titulu prvaka Vojvodine na Kros Prvenstvu Vojvodine održanom 07.04.2012. u Crvenki. Luna je osvojila titulu prvakinje za starije pionirke u trci na 1000m u konkurenciji 24 atletičarke iz većine vojvodjanskih atletskih klubova.

Luna Jović

 

U izuzetno uzudjivoj trci Luna je od početka kontrolisala vodeću grupu po vrlo izazovnom i neravnom terenu  i po na mahove izuzetno jakom vetru. Posle višestrukih napada svojih protivnica Luna se odlučila za odlučujući napada na oko 300 metara od cilja i u izuzetno snažnom i dugotrajnom finišu pobedila ostale takmičarke sa oko 50 metara prednosti. Na cilju je izmereno vreme od 3minuta 21 sekundu što je po talasastom, peščanom i džombsatom terenu izuzetno konkurentan rezultat.

 

Savić Popović Teodora ( 1992 ) seniorka Spartaka iz Subotice je u trci seniorki na 3000 metara osvojila posle izuzetno pametno istrčane trke srebrnu medalju i titulu vicešampiona  Vojvodine u konkurenciji 7 atletičarki iz Vojvodjanskih klubova. Ovo je do sada najveći uspeh ove mlade i uporne atletičarke.

 

Valentina Rövid (2001) je osvojila neverovatno 5. mesto u trci pionirki 1999. i mladja godišta. Valentina je bila praktično najmladja takmičarka i stazu od 800 m je pretrčala kao mladi lav u bespoštednoj borbi od početka do cilja. Posebnu vrednost ovom rezultatu donosi činjenica da je Valentina baš kao i Luna ove sedmice istrčala na regionalnom školskom takmičenju trku na 100m (14.1 i treće mesto u konkurenciji od petih do osmih razreda i osvojila je drugo mesto u trci na 300m rezultatom 51.1 iza Lune Jović).

 

Nemanja Ćurčić (1997) izuzetno talentovani dugoprugaš Spartaka izu Subotice je u trci na 1500metara za starije pionire osvojio 6 mesto u izuzetno borbenoj trci u kojoj je fniš trajao gotovo 1000 metara i u kojoj je nemanja pokušavao višestrukim napadima da savlada svoje protivnike. U svakom slučaju u konkurenciji 20 atletičara možemo reći da je Nemanja osvetlao obraz svog grada.

 

Sve u svemu Subotica je još jednom pokazala da „poseduje“ talente i da za budućnost našeg trčanja u sprintu i srednjim prugama nema zime i da uz nastavak pomoći od strane grada ovi mladi atletičari vrlo brzo treba da postanu pravi primer uspešnih i kvalitetnih mladih sportista.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR