Mladi gimnastičari u Subotici početak godine dočekali sa novim spravama za vežbanje

Mladi takmičari Gimnastičkog društva „Partizan – Željezničar” i Ženskog gimnastičkog kluba „Sokolsko društvo Spartak” iz Subotice početak godine su dočekali sa novim spravama. Opremanje sale finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Više od pola veka su mnoge generacije mladih gimnastičara u Subotici čekale na jednu ovakvu, sveobuhvatnu obnovu sprava, na kojima svakodnevno vežbaju i pripremaju se za takmičenja. U međuvremenu se u klubu i pored toga radilo ozbiljno i istrajno, a nisu izostali ni rezultati, međutim, nove sprave će omogućiti da taj rad bude još kvalitetniji.

Izvor: RTV (Kristijan Takač)

„Ne mogu da kažem da parcijalno nismo rešavali neke od sprava, ali prava donacija, prava promena, kao što je sada izvršena, nije se desila pola veka. Nadam se da u budućnosti, na bazi rezultata i svega što ovaj klub vraća kroz rezultate gradu, da ovo neće biti zadnja donacija i da ćemo se i dalje, ovakvim i sličnim povodima, viđati”, ističe Zoran Ivanović, trener gimnastičara.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je za opremanje sale u Subotici izdvojio 2,6 miliona dinara.

„Radi se o profesionalnim spravama, najjačeg proizvođača, kako bi oni mogli da, koliko toliko, pariraju svim ostalim klubovima sa jako dobrim uslovima”, rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

„Ovi sportisti su svakako zaslužili da imaju najbolje uslove za trening. Mi smo im to omogućili. Moram da se zahvalim gradonačelniku, gospodinu Bakiću, koji nam je na vreme signalizirao i krajem prošle godine smo opredelili ova sredstva i nastavljamo dalje da radimo na unapređenju sporta, sportske infrastrukture i zajedno da ulažemo u ove dobre stvari”, objašnjava Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Basta je podsetio prisutne da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u protekle četiri godinu u Subotici uložio 50 miliona dinara.

 

RTVKOMENTARI

  1. Stipan kaže:

    A zašto gradonačelnik radi posao člana gradskog veća?

OSTAVITE KOMENTAR