Mladi o starim zanatima

Dvadesetak mladih iz Subotice i isto toliko iz Segedina učestvovaće na seminarima posvećenim starim zanatima. Projekat „Dobro došli u svet starih zanata i rukotvorina“ deo je regionalne saradnje dva grada, koja se odvija u okviru projekta subotičke Fondacije za kulturu „Fokus“, a čiji je cilj da se mladi od 14 do 25 godina upoznaju sa tradicionalnim veštinama i znanjima pre svega o starim zanatima, ali takođe i sa znanjima o muzici, likovnoj umetnosti i omladinskom preduzetništvu.

Slika
foto: Fokus

Ideja je u stvari da se podstakne preduzetništvo mladih u ruralnim sredinama kako bi se ohrabrili da realizuju sopstvene umetničke ideje i da uz ovakvu podršku pronađu način da sebi obezbede finansijska sredstva za rad, navode u ovoj fondaciji.

Voditelji radionica će biti Aniko Kiš (muzika), Daniela Mamužić i Edvard Molnar (likovna oblast i fotografija), Peter Baranji (vizuelni izraz), Eva Lindeman i Sofija Levai (stari zanati), Sanja Bunford (omladinsko preduzetništvo).

Seminari, odnosno radionice podeljene su u dve grupe prema uzrastu, a održavaće se tokom januara i februara naredne godine u Subotici i Segedinu. Mesta su obezbeđena za mlade iz Horgoša, Bikova, Čantavira, Starog i Novog Žednika, Đurđina, Bajmoka, Tavankuta, Male Bosne i Kelebije, kao i sličnih naselja u Mađarskoj iz okoline Segedina.

Izvor: Danas / FokusKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: