Mladi penjači osvojili Suvu planinu

Željeznički  planinarski klub Spartak iz Subotice je u periodu od 14.08. do 19.08. organizovao kamp mladih sportskih penjača u Jelašničkoj klisuri nadomak Niša. Kamp je organizovan u sklopu projekta IPA fondacije koju planinarski klub Spartak realizuje sa penjačkim klubom Meteora iz Žomboa – Republika Mađarska.

 

 

Na kampu je učestvovalo 65 penjača uzrasta od devet do osamnaest godina. Učesnici kampa su bili mladi penjači  iz klubova:  Spartak Subotica, Meteora  Segedin, Black Rock Beograd, Adrenalin Novi Sad, Goč Vrnjačka banja.  Na kampu su mladi penjači sticali nova penjačka iskustva, penjali  razne smeri u stenama klisure, ali i sticali nova prijateljsva. Tokom boravka na kampu neki od učesnika su imali priliku da se popnu na najviši vrh Suve planine – Trem, visok 1810 metara. Po utiscima i nasmejanima licima učesnika možemo zaključiti da su se srećni vratili svojim kućama.

 

Sledeća aktivnost planinarskog kluba Spartak u okviru projekta IPA fondacije  je organizacija sportsko penjačkog takmičenja  koje je planirano za kraj septembra meseca.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 62 = 66

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: