Mladi Subotičani više piju

Povodom međunarodnog dana zloupotrebe i krijumčarenja droga, Fondacija za mentalnu higijenu „Ekspekto“ u Subotici, saopštila je da mladi konzumiraju drogu manje za dva odsto u odnosu na 2007. godinu, kada je rađeno slično anketiranje, ali znatno više piju alkohol.

 

Ispitana su 1.644 deteta među kojima je bilo 31,8 odsto srednjoškolaca i 68 odsto učenika osmih razreda od kojih 2,5 odsto dece koristi psihoaktivne supstance, a 10,2 odsto je probalo drogu.

 

–         Istraživanje koje smo uradili ukazuje da je značajan broj mladih probao drogu, dok je upotreba alkohola mnogo zastupljenija, čak je u porastu – kaže Dijana Živanović iz fondacije „Ekspekto“.

 

BLICKOMENTARI

 1. Gavran kaže:

  PRE SU LJUDE KOJI PIJU GLEDALI KAO NENORMALNE, A SAD NISI NORMALAN AKO NE PIJES…  Kuda ide ova omladina?  Ne mogu da se provedu ako ne popiju litru zestine

 2. Ivkooo kaže:

  Momke jos i mogu da razumem da popiju ali kad vidim DEVOJKE “mrtve” pijane u gradu, stvarno se zapitam kuda ide ovaj svet…  Pa u nase vreme se deco znalo ko pije i to su se smatrali problemima, al se sve to kao sto kaze u prvom komentaru okrenulo. KLINCI ZAPITAJTE SE MALO !

 3. bluea kaže:

  ” PIT I PIJAN BIT” to je nash MOTO(R) koji nas pokrece:) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 4. ....... kaže:

  Kriva je nasa drzava!Ne obezbedjuje dovoljno strogo preglede po lokalima!Ja licno bi svako dete privela u stanicu i neka dodju roditelji po njih!Danasnja omladina izlazi u ponoc jer pre nema nista … A u ponoc ajde vikendom do 1-2 sata trebalo bi sve da se zakljuca ne do zore da je otvoreno!Neka drzava kaznjava lokale gde daju alkoholno pice maloletnicima!Imamo i komunalnu policiju pa neka rade nesto ne da sede po lokalima i setaju po gradu,ili da parkiraju negde citav noc 🙂 

OSTAVITE KOMENTAR