Mladi "ulaze" u Skupštinu Srbije

Program "Tvoj glas tvoja budućnost" čiji je cilj da edukuje mlade o zakonodavnom procesu i radu državnih institucija pokreće se danas u Skupštini Srbije.
Program će se sprovoditi u organizaciji Misije OEBS i Skupštine Srbije, a početak programa kom će prisustvovati 70 učenika srednjih škola od kojih je 40 iz Preševa i Bujanovca i 30 iz Subotice, Čoke i Zrenjanina najavljen je za danas u 15.30 u Domu narodne skupštine.

Cilj ovog programa je pružanje podrške ključnim institucijama u Srbiji u njihovom nastojanju da se približe javnosti, kao i pomoći mladima da prošire svoja znanja o zakonodavnom procesu i načinu rada državnih institucija.

Slika

Program će se sastojati od organizovanih poseta učenika srednjih škola iz različitih delova Srbije, Narodnoj skupštini, Predsedništvu i Vladi Srbije.

Biće objavljena i brošura o radu sve tri institucije, sa detaljnim objašnjenjima zakonodavnog procesa.

Reč je o prvom programu u regionu koji srednjoškolcima pruža priliku da se bolje upoznaju sa pravima i odgovornostima koje imaju kao građani, kao i da saznaju nešto više o institucijama i o zemlji u kojoj žive.

Srednjoškolcima će se danas obratiti predsednica Skupštine Srbije, Slavica Dukić Dejanović i šefica Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji Dajana Faloni.

Izvor: RTVKOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Baš vam ,draga gospođice , pristaje ime "Dreamgirl" . Osim evidentnih licemera i pokvarenjaka – političara i njihovih poltrona , izgleda da postoje i ustanove koje šire "edukaciju". Oni će da ih uče političkom životu !??! Mislim da će ih prirodna inteligencija naše dece prozreti i da im je ovo jedan od poteza koji će ih stajati glave . Razumna mladež neće prihvatiti otužnu ekvilibristiku teza , zamena teza ,demagogije, i izmešanog mirisa parfema i belog luka.

    Opet , moguće je da sam ja Don Kihot !? Neka vala , barem mi je ostao zdrav želudac . Ja još uvel naivno čekam promenu sistema vrednosti. Čekam i radim na tome koliko mogu !!!

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: