Mladi, životna sredina i mediji

U Subotici boravi grupa mladih koji se bave životnom sredinom i medijima. U okviru programa “Mladi u akciji” u Subotici se održava omladinska razmena u kojoj učestvuje 20 mladih iz Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

– Cilj omladinske razmene je podizanje nivoa svesti mladih o zaštiti životne sredine i sticanje veština komunikacije sa medijima kroz publikacije, intervjue i fotografiju. U prostorijama Arhus centra u ponedeljak učesnici programa “Mladi u akciji” će održati promociju gde će predstaviti rezultata internacionalne omladinske razmene kroz izložbu fotografija i deljenjem informativnih biltena. Promocija počinje u 12 časova i svi koji žele da vide šta je do sada urađeno mogu da dođu – kaže za gradsuboticu iz Udruženje građana “Know How”, Nataša Marić.

 

Proteklih dana učesnici su imali priliku da saznaju nešto više o medijima, piaru. Organozatori programa su Nataša Marić i Nina Mamužić, a novinarka Yueko televizije Sandra Iršević je održala prezentaciji na temu: “Mediji i ekološko izveštavanje” i radionicu o održivom razvoju.

 

U okviru programa učesnici su obišli Zoološki vrt na Paliću, Turistička organiozacija Subotice ih je kroz program gritera upoznala sa gradom, a imali su priliku da vide i kako se razdvaja otpad, jer ih je ugostila Angelina Bertović u svom preduzeću “Ekofeniks”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR