Mladić (23) hteo da ih smiri, oni ga ubili!

Dragan Marić (23), student grafičkog inženjerstva u Novom Sadu ubijen je u novogodišnjoj noći u Bajmoku.

Nakon svađe i međusobnog koškanja dve grupe mladića, kod kafane „Vujo“ u Bajmoku, jedan od učesnika nemilog sukoba doneo je lovačku pušku i iz nje, kako se pretpostavlja, ispalio hitac prema grupi u kojoj se slučajno zatekao Dragan Marić (23), student grafičkog inženjerstva u Novom Sadu.

bajmok

Kako se zločin dogodio i ko je za njega odgovoran policija danas nije saopštila. Prema jednoj od verzija događaja kada su se strasti svađe i tuče dve grupe mladića smirile jedan od njih je rekao da ide kući po pušku.

Kako je on iz susednog sela Mišićevo ili njegove okoline, verovalo se da je time sukob okončan, ali on se ubrzo vratio zaista noseći lovačku pušku. On ju je, najverovatnije, držao u kolima.

Nastalo je ponovo koškanje i guranje. Ubijeni Marić, navodno, nije ni učestvovao u tuči već je samo prišao jednoj od zavađenih grupa gde je poznavao sukobljene sa namerom da ih razdvoji, prenosi Alo.

Kako je hitac ispaljen i ko ga je ispalio još se ne zna. Teško ranjeni Marić je preminuo na putu do subotičke bolnice.

– Dragan je bio divan mladić, odličan student, dečko za primer kakvog bi svako poželeo za sina. Dragan je verovatno želeo da pomogne drugu i slučajno bio meta u opštem metežu. Preminuo je na putu do bolnice, nije uspeo da se izbori sa ranama – kaže Bajmočanin iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Samo desetak metara dalje uz put ostali su krvavi tragovi i lokva krvi. Lokal u kome se slavilo je zatvoren do večeras, a u drugim bifeima svi prepričavaju mladićevu tragičnu sudbinu.

U kući Marića neverica i muk. Rodbina, prijatelji, komšije i poznanici dolaze da Draganovoj majci Sanji i ocu Veljku izjave saučešće. Zanemeli od bola jedva progovaraju.

– Da, bio nam je jedininac. Studirao je u Novom Sadu, četvrta godina je bio i došao je zbog praznika kući, da izađe sa prijateljima. Znate, bio je jako dobro dete. Mi ne znamo ništa, niko nam ništa nije zvanično još rekao kako se i šta se zapravo dogodilo, ni u koje vreme. Nemamo šta da kažemo, osim da je bol neopisiva – kaže otac.

 

Blic, KurirKOMENTARI

 1. nansi kaže:

  Strasno…saucesce porodici

 2. Subotica najvece selo kaže:

  Kafana Vujo u Bajmoku? Koji ces moj tamo?

 3. Gornjak kaže:

  Porodici,rodbini i prijateljima moje najiskrenije saučešće. Počivaj u miru.

 4. Mister No kaže:

  Počivaj u miru Dragane . Iskreno saučešće porodici preminulog.

 5. zanatlija kaže:

  Bajmok nadaleko cuveno selo, ali ne po dobru.

 6. NO SMOKING! kaže:

  Pa kad je Bajmok nastanjen Hil-Bilisima….Šta onda očekivati?

OSTAVITE KOMENTAR