Mladoženja 35 puta

Subotičanin Vuk Bajić (63) ženio se čak 35 puta (da ne bude zabune – slovima: trideset i pet puta). Doduše, nisu sve ženidbe overene kod matičara, ali zar to nešto menja? Ime svake svoje žene istetovirao je na telu, prve žene na onom delu tela koji ga čini muškarcem, a o svom životu napisao je roman u nekoliko svezaka na preko hiljadu strana. Vuk veruje da je njegov život zanimljiv i da je vredan filma.

 

“Voleo bih da me u budućem filmu glumi Žarko Laušević ako je to ikako moguće”, kaže Vuk na početku svoje priče .

 

Sebe naziva “legionarem žena”, kako se zove njegova knjiga i kako bi, po njegovom mišljenju trebaoda se zove film.

 

“Prva žena se zvala Fatima. Oženio sam je kada sam imao 15 godina”, kaže Bajić i naglašava da mu je Fatimu našla majka koja ga je i nagovorila na brak u tim godinama.


S majkom se nije slagao. Nakon očeve smrti, majka je bila usamljena, imala je dosta prijatelja koji se nisu sviđali maloletnom ali korpulentnomi Vuku i često je sa njima dolazio u sukob. Jednog majčinog prijatelja je prebio toliko da je ovaj morao u bolnicu gde su konstatovane teške telesne povrede, neke i po život opasne. Zbog toga je Vuk morao u vaspitno-popravni dom, što je ujedno i značilo raskid tromesečnog nezakonitog braka sa prvom ženom. Prva ljubav zaborava nema, pa je Vuk odlučio da uspomene radi njeno ime istetovira. Izabrao je zaista neobično mesto: najintimniji deo tela koji muškarce čini muškarcima.

 

Praksu da imena svojih žena istetovira na sebi postalo je pravilo za Vuka Bajića. Pored imena svojih 35 žena, ljubavnica, devojaka i simpatija, Vuk Bajić je istetovirao i orla na prsima, dželata na butini i Tarzana na leđima. Danas osim glave ne postoji nijedan deo tela koji nije prekriven tetovažama. Ipak, ovaj krupni Subotičanin svoje tetovaže ne pokazuje svakom, izuzetak su samo prijatelji, a nikom ne dozvoljava da fotografišu njegovo telo. Ipak, ovoga puta je napravio izuzetak.“Tetovaže su mi kasnije pravile probleme u životu. Zbog njih sam redovno gubio posao. Sećam se, kada sam se zaposlio kao mesar. Dođem prvi dan na posao i kada se presvučem u radno odelo koje ima kratke rukave, poslovođa mi priđe i kaže da nije zgodno, da plašim mušterije i tako odmah dobijem otkaz. Bio sam mesar bukvalno pola sata. Mislim da je to rekord. Na plaži ljudi beže od mene i redovno biraju neko udaljeno mesto. Misle da sam ubica. Čak su i lekari na sistematskim pregledima zazirali od mene i tražili dodatni psihijatrijski nalaz pre no što su mi davali uverenje da sam zdrav”- iskreno priča Vuk Bajić.

 

U vaspitno-popravnom domu Vuk se brzo izborio za privilegovan status zahvaljujući snazi svoji mišica. Štićenici doma su ga respektovali i nedugo posle dolaska postaje vođa mladića koji su krenuli stramputicom života.

 

Ma koliko delovalo smešno, Vuka su žene spasile od kriminala! Štićenici doma su slobodno vreme koristili da bi krali po samouslugama, džeparili i “zanimali” se za druge sitne nezakonite radnje, dok je junak ovog teksta svaki slobodni trenutak provodio u društvu žena. Menjao ih je svakodnevno, ponekad nekoliko na dan. Lepe ili manje lepe, stare ili mlade, svejedno. Važan je bio broj, kako kaže pesnik.

 

“Žene se najlakše osvajaju lažima i laskanjem. Znaju, ali vole kada ih lažeš. Ne priznaju sebi iako su svesne da je ono što kažem laž. Kada osvojiš ženu i ako želiš da je zadržiš, moraš da ispuniš samo jedan uslov: da budeš pravi muškarac! To znači da vodiš ljubav dugo. Satima ako treba. Ako si dobar u krevetu, žena te neće napustiti i oprostiće ti sve, pa čak i neverstvo. Žena vole grubost. Grubost ih uzbuđuje i uvek treba biti grub sa njima. U krevetu ili u običnom razgovoru” – otkriva Vuk svoj “recept” za žene.

 

Nakon izlaska iz doma, Vuk se ženi ponovo, pa još jednom, i tako redom dok nije na telu imao 35 imena. Neke brakove je ozvaničio matičar, a sa nekim ženama je Vuk živeo “na divlje”. Neretko je živeo s više žena odjednom.

 

“U jednom periodu svog života živeo sam sa pet žena odjednom. Svaka je imala svoj deo posla. Jedna je prala, druga je kuvala, treća spremala stan, a četvrta i peta su zarađivale novac na razne načine. Bila su teška vremena, posla za mene nije bilo, inflacija, a moralo se jesti”, kaže Bajić.

 

Do svoje 31 godine Vuk je promenio 34 žene. Iz tri braka ima troje dece. I ko zna da li bi ova priča imala kraj da Vuk nije sreo Dragicu, svoju sadašnju suprugu zbog koje je zaboravio prethodne žene. S njom je tri decenije u braku, zakonitom, i kaže da je ne bi menjao za svih bivših 34 niti bi je dao za neku drugu ženu. Ona mu je promenila život. Našao je i legalan posao, promenio se i postao, kako kaže, “skroz naskroz drugačiji”.

 

“Znam da je vreme besparice i da nema novca za filmove i knjige, međutim, siguran sam da bi se film ili knjiga o meni isplatila. Moj život je istina, a ne neka izmišljena priča. To bi filmu ili knjizi dalo poseban šmek i privuklo publiku. O sebi ne pišem afirmativno, već želim da mladim ljudima kažem kako je živeti na ivici zakona, da ih poučim i upozorim”, dodaje na kraju “legionar žena”.

 

(Velimir Kostadinov)KOMENTARI

 1. sofka kaže:

  budala

 2. Anonimni kaže:

  Vidim nista pametnije nisu mogli da stave na sajt. Lepo nam uce omladinu. Kako treba ponizavati i vredjati zene. Apsurdno i bolesno. Samo toliko. BOLESNO. Nije ni cudo sto su mu doktori davali potvrde da vide da li je normalan, a bas nije ni taj sto je stavio ovo kad pored toliko interesantnih tema stave ovog bolesnika.

 3. Frančeska kaže:

  Baš zanimljiva priča. Dosta nam je više ozbiljnih tema, ovo je baš da se čovek nasmeje. Ne vidim ništa ponižavajuće za žene, koliko sam shvatila, sve su dobrovoljno živele sa gospodinom. Čini mi se, čak šta više, da se i dobro razume u žene kad bi hteo da ga glumi Žarko Laušević. Najseksipilniji glumac sa naših prostora svih vremena 😎 . Pozdravljam ovaj članak i najvijam za još sličnih 😉

 4. B kaže:

  Ne znam da li si ti procitala ceo clanak.Ne vidim sta je tu smesno? A ako ti ne vidis sta je tu ponizavajuce da ti citiram; grubost ih uzbudjuje i treba biti grub sa njima.To mi bas ne deluje ohrabrujuce. I da ne zaboravim,bas naprotiv zene treba cuvati i negovati, a ne biti grub sa njima. Mnogo vise sam imao uspeha kod zena ako sam bio nezan. Znam sta pricam. Mislim da se tu ne ubrajaju sadistkinje. 😈 prava zena NI JEDNA nece biti sa grubim muskarcem.

 5. Da kaže:

  Po imenu se vidi da nije suboticanin i da je verovatno neki priprost seljanin koje se spustio sa ko zna kakvih planina.

 6. B kaže:

  Ali bolje i o ovome nego o politici 🙄 mrzim i politiku politicare. Sve do jednog. 😡

 7. B kaže:

  Da:

  Po imenu se vidi da nije suboticanin i da je verovatno neki priprost seljanin koje se spustio sa ko zna kakvih planina.

  i ja sam hteo to da kazem ali nisam hteo da uvredim damu. :mrgreen:

 8. Frančeska kaže:

  Ja mislim da je ovaj gospodin kada je rekao da žene vole grubost mislio ne baš bukvalno, već da žene ne vole “meke” muškarce. Pravo da vam kažem, ja mislim da muško treba biti muško, složiće se sa mnom sve žene 😉 .

 9. tasha kaže:

  Kakve veze to ima da li je subotičanin? Ima seljaka s planine koji su veći džentlmeni, i cene žene, više nego neki koji se pretstavljaju kao gospoda iz Subotice (ili nekog drugog grada nebitno).

 10. Lansky kaže:

  On jeste Subotičanin, kao i svako ko živi u ovom gradu i tako se oseća.
  Kršteno ime mu je Franjo Bajić ali je svojevremeno promenio ime zbog simpatija prema Vuku Draškoviću. Ali, svi ga i dalje zovu Franjo.

 11. Anonimni kaže:

  Ne verujem da će iko normalan da pozove tog Vučinu Baju Franju Bajića na pivo, kafu, kolače, na dečji rođendan, na slavu, imendan ili na prodičnu sedeljku pa zato mislim da takvima nije mesto ni u medijima.

  Ajmo da zamislimo tih 35 tragičnih  epizoda koje su proživele žene koje su imale tu nesreću da žive sa njim, pa njihove porodice iz kojih su dolazile u njegov život.

  Čista štetočina ali je taj V.K. koji je pisao o tom Bajiću bez ikakvih profesionalnih kriterija ” radio” jer nema budale koju on ne bi turio u novine uz svu improviuzaciju istine i činjenica do savršenstva negujući površnost kao svoje glavno stilsko obeležje. Uzgred, ovih dana Abdulah Sidran reče, a to ne može da se ne zapamti ” …. nemoralno je biti površan”.

 12. Anonimni kaže:

  Bio neki Velja, svi su ga ovde znali, zvali su ga VELJA LAŽOV.

  Moje društvo je imalo običaj posle fudbala i naročito posle pecanja da se okuplja 2 -3 puta mesečno u jednoj gostioni u MZ Gat. Da je ne imenujem. Interesantno je, davali smo mu pare, samo da ostavi harmoniku, da ne svira  dok smo mi bili unutra.

  Jednom se tako namestilo da je njegov drug iz detinjstva koji ga dugo nije video bio sa nama i sretoše se oni u toj gostioni. Kad je čuo da njegov pajtos ima novi identitet  VELJA LAŽOV on ga pita:

  A što tebe ovde zovu – Velja.

 13. Ledenjak kaže:

  Bolje da je na vašaru radio kao  žigolo, već ako mu je ne dostajala ona stvar a i damama bi bilo lakše, platile bi uslugu i bile bi bez modrica i polomljenih koščica.

 14. Anonimni kaže:

  Da:

  Po imenu se vidi da nije suboticanin i da je verovatno neki priprost seljanin koje se spustio sa ko zna kakvih planina.

  Kakvi su to kompleksi, kao vidi se da nije Subotičanin pa to objašnjava njegovo nasilništvo, a Subotičani su svileni i medeni.

  Eno pune su sudnice Subotičana ORIGINALA kojima se sudi zato što gaze, biju, žene, decu, ali nisu usamljeni jer i “rollingstones” ( to su oni kako neko gore napisa – što su se dokotrljali sa planina ) gaze i biju. Zato predlažem da se ovde ne promoviše ni nasilništvo niti da se gradi lažna slika o dobroti, humanosti i prefinjenosti ” domorodaca na jednoj strani  i slika grubosti ” rollingstonsa” sa druge strane.

 15. Darko kaže:

  Ispade doticni najveci problem u Subotici, dakle nije to ni korupcija, ni nezaposlenost, ni stagnacija grada nego jedan covek sa margine koji sa razliku od mnogih ne krije svoju proslost.

  Zamislite da se slikao u odelu sa aktovkom i da radio kao menadzer u banci, koliko vas bi naselo ? Da ne spominjem tezu da su za sve lose krivi ” dodjosi ” a da mi je znati ko to nije ” dodjos ” u gradu, neko pre neko kasnije…

 16. Olja kaže:

  Frančeska:

  Ja mislim da je ovaj gospodin kada je rekao da žene vole grubost mislio ne baš bukvalno, već da žene ne vole „meke“ muškarce. Pravo da vam kažem, ja mislim da muško treba biti muško, složiće se sa mnom sve žene ;-) .

  Pa ako ovaj covek vama lici na muskarcinu onda nemam reci. Iz predhodnog teksta mozete uvideti da je covek bio i ostao probisvet. Apropo onog da nije iz subotice ne znam da li je doticni odavde ali zato nisam pored ociju corava. Ako je ovo slika idealnog muskarca onda ja nemam reci za dalje. Kad covek ima mozga da dovede 5 zena da mu kako kaze jedna kuva druga pere itd i ako to po vama nije ponizavanje ili tlacenje zena onda ne znam sta je. A te zene sto su bile sa njim, pa razmislite malo da je bio takva muskarcina ne bi ih menjao kao carape. I sa sigurnoscu mogu da tvrdim da doticni njie ni god gospodina. Mogla bih da mu nadenem kojakakva imena ali gospodin nikako.

 17. Anonimni kaže:

  “U jednom periodu svog života živeo sam sa pet žena odjednom. Svaka je imala svoj deo posla. Jedna je prala, druga je kuvala, treća spremala stan, a četvrta i peta su zarađivale novac na razne načine.”

  A i to su neke priglupe pacenice! Ne bi on mogao tako sa njima da one nisu htele

 18. Olja kaže:

  Mozda i nisu htele ali nisu imale gde da odu ili ih je, sto mi se vise cini mlatio ko vola u kupusu. Pitam se pitam!!!!!! Nije ni bitno, bitno je da su se spasile!!! Jos ga Franceska podrzava. Pa jedno pitanje za nju: da li bi ti zivela sa covekom koji pored tebe dovede jos jednu a ne pet? Pa da je sto puta muskarcina sto se iz navedenog ne bi reklo!!!!!

 19. Frančeska kaže:

  Draga Olja, ja napisah na početku mog prvog komentara da me ovaj tekst nasmejao. Niti je autor istog hteo da mi baš u sve to poverujemo, niti mi  treba tako da to shvatimo. Poenta je u  nesvakidašnjoj priči nesvakidašnjeg čoveka. Koliko je ozbiljna ova priča, toliko su i moji komentari (sem izjave o Lauševiću i “mekim” muškarcima). Ko hoće da shvati, shvatiće. 😎

 20. biro kristijan kaže:

  menjao si veru da budes vuk sramota

 21. croatin kaže:

  Franjo postade Vuk a brat mu od strica, Mirko Bajic postade ravnogorac. Franjo se ženio 35 puta a Mirko je promenio gotovo isto toliko partijskih knjižica. Razlika je samo u tome što je Franjo imena svojih životnih saputnica istetovirao po tijelju i ne stidi se toga, dok Mirko pokušava sakriti svoju prošlost. Genetika je čudo, koliko rodjaci mogu ličiti jedan na drugoga a u srodstvu su tek u drugom koljenu.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: