Mlečna hala na Buvljaku

Subotička “Tržnica” planira u ovoj godini izgradnju “mlečne hale” u kojoj će biti postavljeno 30 rashladnih vitrina za prodaju mlečnih proizvoda.

 

 

buvljak

Ekspanzija zelene pijace na Buvljaku je počela istovremeno kada je zabeležen prvi pad interesovanja prodavaca za robne tezge. Tada su se počeli stvarati uslovi za njeno proširenje, jer je zeleni deo bio prilično marginalizovan u vreme kada je subotički Buvljak bio najfrekventnija robna pijaca u regionu.

 

Tokom poslednjih nekoliko godina podsticali smo razvoj i širenje zelene pijace. Tim pre jer Buvljak, i pored činjenice da ima sve izraženiju konkurenciju, i dalje predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta za kupovinu – kaže Zoran Marković, direktor "Tržnice".

 

Većina kupaca se ovde snabdeva robom široke potrošnje u dijapazonu od odeće i obuće do bele tehnike i alata, ali činjenica da Zelena pijaca „Mali Bajmok” ima sve veću i atraktivniju ponudu, motiviše značajan deo kupaca da se se svežim voćem, povrćem i drugim životnim namirnicima snabdeva na istom mestu. Istovremeno, za stanovnike mesnih zajednica Mali Bajmok i Gat ova pijaca je osnovno mesto za kupovinu prehrambenih proizvoda ove vrste.

 

Zato nam je cilj da izgradnjom savremene Mlečne hale, opremljene rashladnim vitrinama i komorama, obezbedimo vrhunske sanitarne uslove za prodaju lako kvarljivih namirnica kao što su sveže živinsko meso, mlečni proizvodi, meso i suhomesnati proizvodi, jaja i kolači. Kada hala bude završena, hrana ove vrste će se na pijaci prodavati u istim uslovima koje imaju supermarketi, ali će kupci ovde i dalje moći da pazare direktno kod proizvođača – naglašava direktor.

 

Ovih dana biće završena projektna dokumentacija za investiciju koja bi, po njegovom mišljenju, značila otvaranje 30 novih radnih mesta. Za realizaciju ove investicije, koja je projektovana na oko 25 miliona dinara, preduzeće će se osloniti na sosptvena sredstva ili će preko većinskog vlasnika, lokalne samouprave, konkurisati ka nekom od fondova

 

Da “Tržnica” ima ozbiljne namere da ulaže u infrastrukturu i poboljšanje uslova rada Buvljaka potvrđuje i projekat javne česme, koja će biti izgrađena u dvorišnom delu ove pijace.

 

– Nije reč samo o česmi nego i prostoru za predah kupaca koji dolaze na Buvljak. Prosečna frekvencija kupaca je oko pet hiljada, a najposećeniji dani su subota i nedelja kada je poseta daleko veća. Česma je projektovana tako da svim našim kupcima omogući da se osveže na jednom prijatnom i izdvojenom mestu i odmore na jednoj od klupa koje će biti postavljene oko česme – kaže Zoran Marković.

 

Subotička tržnicaKOMENTARI

 1. spale jedini kaže:

  30 novih radnih mesta?

   

  U sivoj ekonomiji? Počeli smo da se hvalimo i radnim mestima u sivoj zoni.  

 2. Boni kaže:

  Ha ,ha…mlečni proizvodi i sveže meso iz Mađarske sumnjivog kvaliteta u šverc "biznisu" bez plačanja poreza i carine,o čemu mi pričamo.? Legalizovati sivu ekonomiju,i dalje uništavanje i urušavanje srpske ekonomiji-strašno.

 3. 123 kaže:

  PRVNSTVENO BI TREBALI PROMENITI RASPORED TEZGI U HALI GDE SE PRODAJU PREHRAMBENI PROIZVODI I OMOGUĆITI PRISTUP LOKALIMA KOJI SU SADA NE UPOTREBLKIVI, I NAPOKON ZABRANITI NADOGTADNJU SVIH  TEZGI U SVIM HALAMA KOJE OMETAJU PROLAZ KUPACA.

 4. Jovica Ilić kaže:

  Ma ajde bre… Sramota. "Mi" sve po zakonu, a "vi" kako vam se hoće. I onda čudno što mali preduzetnici i ekonomija propadaju.

 5. ekonomista kaže:

  HA HA HA HA 😀

OSTAVITE KOMENTAR