Mlečna pijaca koja će biti jedinstvena u Srbiji

Nakon decenija propadanja i ekstremnih uslovima u kojima rade prodavci – na red je došla i Mlečna pijaca, za koju je JKP „Subotičke pijace“ izradilo idejno rešenje. Prema ovom rešenju, pijaca bi trebalo da izgleda potpuno drugačije i da bude jedinstvena u celoj Srbiji.

Atraktivna za turiste i kupce s jedne, i adekvatna za prodavce s druge strane – to su bile ideje vodilje prilikom izrade idejnog rešenja za Mlečnu pijacu, podvlači direktor nadležnog preduzeća, Dejan Ljubisavljević. Predviđeno je ne samo zatvaranje i modernizovanje same pijace, već i rešavanje ostalih višedecenijskih problema, poput dotrajale kanalizacije i nedostatka parkinga.

Direktor „Subotičkih pijaca“ pojašnjava da je ovo bio veliki zadatak. Konsultovali su se sa stručnjacima iz pijačne delatnosti, i došli do idejnog rešenja koje je originalno, jer je u isto vreme i svetsko i subotičko.

S obzirom na to da je reč o velikom poduhvatu, kao i problemima koji se gomilaju više od pedeset godina, ni rešenje neće doći preko noći, pojašnjava naš sagovornik. Prvi korak je učinjen, sledi završetak projektno-tehničke dokumentacije, a nakon toga pronalaženje sredstava za realizaciju ovog značajnog projekta za Suboticu.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Neće od toga biti ništa, a i glupo je u jednu pijacu toliko ulagati, treba nešto jeftino i efikasno a uz to i dugotrajno ! Ovo su samo nečije maštarije, koje su preskupe i nepotrebne !

 2. Afet kaže:

  Ne mojte molim vas vi nista da dirate dobra namje ovako pojaca toce biti vise trzni melcni centar neko pijaca ostavitenam ovako kako je sad zelena i jedinsvena

 3. Sofronije kaže:

  Nepotrebno, preskupo, preluksuzno, neće od ovog nečijeg maštarenja biti ništa ! Nama treba nešto jednostavno, isplativo a dugotrajno !

 4. Salamander kaže:

  To u prevodu znači: prvo ćemo da se omastimo na projektnoj dokumentaciji koju ćemo da radimo nekoliko puta, pa nakon toga studiju izvodljivosti, pa ako i ne napravimo ništa već smo u plusu…a ako neko proguta cenu projekta koju smo lupili “iz stomaka” tek onda će da nam svane jer će biti toliko faza da niko više neće moći da nas kontroliše a tek neke nepredviđene okolnosti….ima da nam bude dosta i za unuke. Tako oprobana metoda se upotrebljava već duže vreme i čudi me da nikom to nije čudno i da ne postoje osobe u ovom gradu (barem u ovom gradu za šire ne znam) da imaju bar malo savesti.

 5. Fairytale kaže:

  Suboticke bajke..

 6. Niko kaže:

  Kao pozoriste, kao aqua park na palicu ce da zavrsi i mlecna pijaca

 7. Zoran kaže:

  A da opštinari malo smire doživljaj i prvo porade na svim silnim, do sada nezavršenim projektima? I tamo mogu podjednako da se nakradu 😉

 8. Pera kaže:

  Odlicno izgleda samo da se realizuje.
  Ona je u centru grada pored Sinagoge.Dolazice turisti i red je da vide i ovo.

 9. k,ferenc kaže:

  koliko će biti pijačarnica cena mesto stolove,jeftinije ili skupa roba da bi se izplatilo ulaganje??

 10. Arh..2 kaže:

  Srpska ,Subotička , Svetska tržnica…? Gde smo mi od sveta pogotovo u Subotici. Da li ste čula za Salzburg. Salzburg je u Austriji. Austrija ima najveći prihod od turizma u Europi.
  Na jednom od lepših trgova ovog grada bivšeg Austrijskog carstva postoji tržnica. Otvaranje tržnice je u 5 sati ujutro .Svaki prodavac ima tipizirane drvene montažne tezge na koje posle rasklapanja postavi svoju rubu namenjenu za prodaju. Tržnica se zatvara u 12,30 kada vlasnici -zakupci očiste svoje tezge ,pospremaju svoju robu ,očiste deo koji se nalazi oko tih montažnih tezgi. Nakon toga svaki zakupac tezge očist i stavi-posloži na to određeno mesto. U 15 sati trg opet živi svoj drugi život prepušten šetačima i ostalim namernicima. A Europa je…Dok ovo što ste objavili u okviru ove reportaže liči na neki samrtnički mauzolej i nem ama baš ništa sa arhitekturom grada Subotice. Jednostavno: Tržnica mora biti tržnica a ne robna kuća…Postoje i tržnice zatvorenog tipa ali to je već druga priča sa drugim arhitektonskim rešenjima i sadržajima.

 11. I.S. kaže:

  Imamo mi i pozorište i aqua park i bazen u Dudovoj šumi, koji su jedinstveni u Srbiji. Jedinstveni po tome što ih je nemoguće završiti. A Palićko jezero je nemoguće očistiti.
  Naravno posle maratonske izrade projektne dokumentacije, iz više puta, srušićete ovu sadašnju pijacu, započeti novu i sve će stati.
  Piramide u starom Egiptu, su gradili i izgradili za manje vremena nego što vi i jedan svoj epohalni projekat realizujete.
  Napredno, brže, jače, bolje započinjete projekte.
  Napredno, brže, jače, bolje, ne završavate započeto nikada.

 12. lix kaže:

  Ja zaista ne mogu da verujem da su poneki suboticani toliko primitivni, neobrazovani i tupavi. Pa zar se baš ničemu ne radujete u svom jadnom životu. Sve mrzite,,bilo dobro ili loše….(loše je,,,šta će to nama…samo naše pare uzimaju)…daj se malo kultivišite, mislite pozitivno. Mnogo turista dolazi u naš grad, treba da vide modernu i lepu Suboticu,,,ako ništa drugo i nama i prodavcima će da bude lepše, civilizovanije, ugodnije. Predivno..bravo za ideju i novu pijacu

 13. Gradjanin turista kaže:

  Meni ovo lici na Boss 🙂

 14. Zakupac kaže:

  Samo nemojte praviti iste greske kao na zelencu na prozivci.
  Na primer postavili 4 sobne klime na onoliki prostor.
  Napolju 38 stepeni, a unutra 36!

 15. Croat kaže:

  Vidim tu neki spominju aqua park i pozoriste a Kasino cedo, olimpijski bazen kod dudove sume? Daleko od ociju daleko od srca 🙂

 16. Megatron kaže:

  Kao i obično, ni ovoga puta subotički namćori nisu razočarali

 17. Asdf kaže:

  Skuplji zakup, skuplja roba plus nepotrebne prodavnice… Nece to vise biti pijaca to je problem. A u toku te dve tri godine dok je grade gde ce biti pijaca? Prodavaci ce morati da se sele na buvljak itd… Nove ideje novi problemi. Nek bude nece biti lose ali jednostavno pijaca nece nikad vise biti ista, nece liciti na pijacu

 18. paulina kaže:

  gospode bože…kada god pomislim da ljudsko zlo , zloba i laži ne mogu više da me iznenade, ovim “pametnjakovićima” to uvek uspe…mislim da bi građani bili mnogo zadovoljniji da prvo završite pozorište, akva park na Paliću, ono čudo na bazenu u dudovoj šumi, da rešite problem kod podvožnjaka da ne bude poplave kod svake kiše, da očostite jezero Palić…sigurno ima još puno stvari koje bi trebalo pozavršavati, pa tek onda mlečnu pijacu…nego ste halavi, trebaju vam novi projekti da na startu ućarite novce na jedno pet do šest projekata, pa razne faze u gradnji, i ostala čuda…ne čudim se ja vama, ja se čudim narodu koji sve to gleda a ništa ne preduzima….

 19. stormwatch kaže:

  Ovo izgleda fantastichno! Bilo bi super da se ovaj projekat i realizuje! Ali uz znanje i zvanje nenaprednjachkih “kadrova” nego pravih arhitekata, izenjera i projektanata….

 20. croat kaže:

  Inace na ovom sajtu je bila slika projekta predratne pijace , ne filozofirajte , ne znate bolje , napravite po tome, il barem se pravite da ce te kao nesto sagraditi.

 21. Anonimni kaže:

  Zar ovo treba da bude vest?
  Koliko para, koliko vremena, kako izgleda, zbog cega ce biti izuzetna, kad se planira?
  Mislim da ste izostavili nesto sto bi ovu hrpu napisanih reci okarakterisalo kao vest.

 22. Insajder kaže:

  Doktore Đorđeviću!Molim Vas da više vremena provodite u stranačkim prostorijama jer broj psihički bolesnih i ozbiljno duševno poremećenih naprednih funkcionera raste neverovatnom progresijom.Mislili smo da je krug sveden na kumove ,par histeričnih klošara i poluretardiranih njuškala ali kako kadrovska komisija radi mislimo da će Laza Lazarević brzo otvoriti odeljenje ovde.PS:Kako napreduje AQVA PARK,Pozorište……Botovi i drugi sajt ćute,ili je terapija prestala da deluje ili je istina surova……..

 23. hugo grocijus kaže:

  idejno rešenje, i ništa dalje za sada ? jadnici…. tako ste na početku. Tek ste u fazi maštanja.

 24. Istina... kaže:

  Nema veće radosti od gledanja sve te vaše žalosti, od ideja preko realizacije do komentara. Pošto ste skoro sve što vredi satrli, a i ostatak ćete, nema sumnje jer to vam je ideologija, trajno vam ostaje samo đubre. Ali vi ste toliko ponosni na njega da ne vidite realnost, čak vam i sredstva informisanja (agit-indoktrino-propagande) kliču naopakosti, tom divnom Antisistemu, i ne smeju da objave zdravorazum.

  Orvelovo Ministarstvo istine zaduženo je za vesti, cenzuru i, naravno, laži. To je model današnjih medija u kojima dominira svesno izvrtanje informacija, a zatrpani smo “rijaliti” sadržajima koji nam odvlače pažnju od stvarnih problema. Najpoznatiji su oni kojima je nazive dao upravo Orvel – Veliki brat i Farma.

  Očekujem da na ovaj komentar Agentura žestoko reaguje mada se, priznajem, u poslednje vreme ućutala. Ne zamera se Istini, ona je najjača i jedino vežna.

 25. Jovan kaže:

  I ja imam projektnu – tehnicku dokumentaciju za kucu samo da nadjem sredstava za realizaciju… Strasno…

 26. Samo ja kaže:

  Bolje resite pse lutalice oko pijace i po gradu .

 27. Niko kaže:

  Mah daaaj, znate ko ce ovo pojesti. ni oci im ne stoji dobro. piac nije piac bez pacove i smeca , a odmah ce biti i kao kanalizacija? menjace u celom gradu kanalizaciju? bez veze naprave, ako u celom gradu smrdi govno.

 28. Österreich kaže:

  Ma to sve prevaranti i lažovi. Ono što je tamo “Novo, jedinstveno, sve full” to je u svetu već davno zastupljeno i normalno. I velika je razlika što to sve u svetu već odavno funkcioniše, a u Srbiji samo obečanje, ludo radovanje. A na kraju od svega toga NIŠTA.

 29. pereee kaže:

  Ozbiljan direktor, na pravom mestu u pravo vreme.
  Nadam se da ce se realizovati da se bar po necemu pridruzimo zapadu, jer sad kao i u vreme rimskog carstva imamo pijace, samo jos govornici fale i to je to. Ko nije radio kad upece zvezda ili temperatura drzi na minus 10 ne zna sta je muka.
  Sve najbolje u realizaciji ovog i narednih projekata.

 30. Sonja kaže:

  E kad bi jos i buvljak sklonili pa da mala privreda ozivi umesto “legalizovanog sverca”… mislim da bi dobili velike poene

 31. (ba)laban kaže:

  @pereee

  Ozbiljan direktor??? Da li mi pričamo o istom preduzeću. Nema ni jedno jedino JKP u kome ima normalnog rukovodioca ili administracije. Samo su tehničke službe one koje su solidno osposobljene i kvalifikovane. Sve ostalo je šljam iz partija koje su na vlasti.

  Pogledajte samo ko je sve direktor u tim preduzećima i državnim ustanovama. Toplana, Bolnica, Elektrovojvodina, Vodovod… OPŠTINA (Laban)… Zastrašujuće kakav sve ološ, uz naš blagoslov, upravlja ozbiljnim resursima i na nivou grada i na nivou države.

 32. Vera kaže:

  Mozda nije tema,ali zelim da kazem da je moje dete u Dudovoj sumi napao pas lutalica.Bilo ih je 5 i niko ih ne sklanja niti se brine o bezbednosti gradjana.

OSTAVITE KOMENTAR