Mlekara izvozi na Rusko tržište?

Mlekara Subotica i 16 drugih kompanija iz Srbije bi mogli u skorije vreme da dobiju dozvolu za izvoz svojih proizvoda na tržište Rusije, Belorusije i Kazahstana.

Slika

Srpske fabrika su, prilikom upravo okončane dvonedeljne posete inspekcijskog tima iz Rusije, dobile veoma pozitivan izveštaj, kazao je direktor Uprave za veterinu Mićović. On je naglasio da bi u narednom periodu od 20 dana, trebao da se dobije konačan izveštaj a nakon toga i dozvolu za izvoz.

Inspektori Ruske Federacije su, u isto vreme kada i inspekcijski tim EU, izvršili inspekciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu i objekata preduzeća koja se bave proizvodnjom i preradom hrane životinjskog porekla.

Nakon dvonedeljne kontrole šestočlanog inspekcijskog tima izdat je privremeni izveštaj, kojim je izuzetno dobro ocenjen sistem kontrole Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za veterinu.

Izveštaj ruskog inspekcijskog tima je gotovo isti kao izveštaj tima iz EU, u kojem su pozitivno ocenjeni standardi u uzgoju životinja na farmama, prometu životinja, zdravstvenoj zaštiti i dobrobiti životinja, higijenskim merama u klanicama, preradjivačkoj industriji i bezbednosti hrane u Srbiji.

Izvor: Tanjug/ S mediaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

24 + = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: