Mlekara može da izvozi u Carinsku uniju

Nadležne institucije Ruske Federacije odobrile su, dan nakon posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, izvoz za još dva proizvođača mleka iz Srbije na tržište Carinske unije – Rusije, Belorusije i Kazahstana.

 

Dozvolu za izvoz dobile su Subotička mlekara i firma "Beokapra", saopšteno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

 

Kako navode u Ministarstvu, smatra se da je ova odluka direktna posledica uspešno vođenih pregovora srpskog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u ime Vlade Srbije sa Ministarstvom poljoprivrede Ruske Federacije u prethodnom periodu, kao i uspešne posete ruskog predsednika Srbiji.

 

U Ministarstvu podsećaju da ukupno sedam mlekara iz Srbije ima dozvolu za izvoz na to tržište, a dve od njih izvoze kozje mleko.

mlekara-subotica

TanjugKOMENTARI

 1. nekoime kaže:

  >>Kompanija BEOCAPRA d.o.o. je osnovana 2009.godine. Danas nju poseduju 4 vlasnika sa podjednakim učešćem u vlasništvu nad kapitalom preduzeća. Sedište kompanije se nalazi u selu Kukujevci (opština Šid) na oko 100 kilometara od Beograda. Na ovom lokalitetu, to jest zemljištu u vlasništvu kompanije površine od oko 4 hektara, nalaze se i farma i mlekara.

   

   

 2. lokal patriota kaže:

  Cestitke za Mlekaru samo gurajte. Uvek više cenim one koji se dokažu i pokažu u inostranstvu.

  Na žalost takvih je malo uglavno se privreda svodi na muljanje na domaćem tržištu uz političku pomoć.

 3. EagleX kaže:

  Sad nista ne kontam, zar nece Imlek da ugasi ili preimenuje Suboticku mlekaru?

 4. JimmyQ kaže:

  Zato i trebamo Imleku! Da je neka jadna mlekara u koju bi trebalo i dinar da se uloži bili bi izbrisani sa lica zemlje…Ovako dođeš i ubereš gotov proizvod…

OSTAVITE KOMENTAR