Mlekara organizuje posetu farmera sajmu

Mlekara “Subotica” organizuje posetu 25 farmerskih parova, kooperanata ove mlekare, najvećem svetskom sajmu poljoprivrede, prehrambene industrije i hortikulture “Zelena nedelja”, koji se održava do 27. januara u Berlinu.

 

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu “Zelena nedelja” u Berlinu ukupno 1.630 izlagača iz 67 zemalja predstaviće jedinstven prikaz najnovijih dostignuća i sposobnosti poljoprivrede, prehrambene industrije i hortikulture.

 

Farmeri, dobavljači Mlekare “Subotica”, koji na put kreću večeras, obići će najveći sajam na svetu za poljoprivredu, hranu i hortikulturu, koji zauzima 26 hala kompleksa i ukupnu površinu od 115.000 kvadratnih metara.

 

Organizatori očekuju prisustvo preko 400.000 posetilaca, uključujući 100.000 trgovinskih posetilaca.

 

RTVKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Super, nemojte samo da se uplase metropole pa da se izgube.

 2. dr.Tikvicki kaže:

  EH JA BAS ZALIM NASE FARMERE. TEK SADA CE DA VIDE KOLIKO SMO MI ZAOSTALI OD DRUGIH. I BICE MNOGO RAZOCARANI.
   

 3. ........... kaže:

  Ocigledno ne poznajete dobro nase ratare, stocare, vinogradare…. poljoprivrednike. Veoma cesto idu na sajmove po svetu. Druga je prica sto vidjeno ne mogu da primene jer su ekonomski nemocni.

 4. freelancer kaže:

  ………..:

  Ocigledno ne poznajete dobro nase ratare, stocare, vinogradare…. poljoprivrednike. Veoma cesto idu na sajmove po svetu. Druga je prica sto vidjeno ne mogu da primene jer su ekonomski nemocni.

  Potpisujem…

  Redovno pratim emisije za poljoprivrednike na svim kanalima televizije. IMA mladih koji bi radili, ima ideja, ima potencijala… Čega nema? 😀 E toga će teško biti u dogledno vreme 🙁

  Gledao sam skoro reportažu o farmerima u jednoj zemlji, gde je prosek 50 krava muzara po farmi. Nisam zapamtio koliko ih je, ali su ONI VLASNICI mlekare, oni odlučuju o otkupnoj ceni, stimulacijama, investiranju i razvoju… Kakav Salford, kakvi bakrači… Kod nas su vlasnici (akcija, koje donose momačku dividendu) ljudi koji su imali ili imaju zemlje eventualno u saksiji. Moj rodjeni ujak (PANDUR u penziji), u štalu U ŽIVOTU nije ušao, ima ne znam koliko akcija (“pisao” čovek akcije svojevremeno), ali je na ime dividendi pre izvesnog vremena (prošle ili pretprošle godine) dobio 120.000 dinara dividende. Stodvadesethiljada dinara! Istovremeno, moj bivši tast, koji je u štali takoreći od rodjenja, isporučivao mlekari par STOTINA litara mleka dnevno (sada jedva stotinu) NIJE IMAO ŠANSE da “piše” te iste akcije. Bilo bi zanimljivo kada bi se ikada negde video spisak “akcionara”. E vala, kupio bih cisternu piva i točio za dž na trgu, ako je na tom spisku više od 10% poljoprivrednika…

OSTAVITE KOMENTAR