Mlekara počinje sa izvozom u EU

Kompanija Mlekara Subotica predstavila je proces proizvodnje mlečnih proizvoda po najvišim standardima, koji se izvoze u zemlje Evropske unije.

 

Mlekara Subotica je prva domaća mlečna kompanija sa dozvolom za izvoz u EU. Proizvodi ove kompanije mogu se naći na policama u Beču, Amsterdamu, Parizu i ostalim evropskim prestonicama, saopšteno je iz kompanije.

 

Milan Grujić, direktor Mlekare Subotica, dodajući da pored izvozne dozvole za EU, Mlekara Subotica ispunjava i druge visoke standarde, kao što su: ISO 9001, HACCP, BRC, Halal, ISO 14001 i IFS.  Najbitniji parametri za dobijanje kvalitetnog finalnog proizvoda podvrgnuti su brojnim internim kontrolama i praćenju standarda, kao odgovarajućim regulativama EU.

 

„Dobijanje dozvole za izvoz u zemlje EU je proces koji traje veoma dugo i na čijem putu svaka kompanija mora da prođe kroz brojne interne i eksterne kontrole, da se u poslovanju pridržava svih evropskih regulativa i da u proizvodnji primenjuje sve neophodne standarde”, istakla je Svetlana Glumac, CORA direktor Danube Foods Group.

 

“Mlekara Subotica je dokaz da su se investicije koje je DFG uložio od dolaska na srpsko tržište isplatile. Posebno smo ponosni što je jedna naša kompanija prva u zemlji dobila dozvolu za izvoz i što naši proizvodi danas mogu da se kupe u svim većim gradovima širom Evropske unije. U narednom periodu planirana su dodatna ulaganja u proizvodne procese, kao i modernizacija poslovanja kompanije koja je postala uzor svim ostalim na tržištu“, dodala je ona.

 

Dobijanju izvozničkog broja i navedenih međunarodnih sertifikata doprinela su velika ulaganja u proteklih pet godina. Investirano je u modernizaciju proizvodnih pogona, sirovinsku bazu i kvalitet sirovog mleka, automatizaciju proizvodnih linija, rashladne uređaje za trgovinske lance. Dobijanjem ISO, BRC, IFS i HACCP sertifikata Mlekara Subotica postala je ravnopravni konkurent najpoznatijim svetskim proizvođačima mlečnih proizvoda, navedeno je u saopštenju.

 

TanjugKOMENTARI

 1. f1petya kaže:

  OKÉ… SVAKAKO IMAMO VEC SVETSKE CENE….i tu.. u Srbiji

   

 2. bećar kaže:

  bravo za mlekaru!!!!!  znaci da se nece zatvoriti!!!

 3. Pajo kaže:

  E sad da plate realnu cenu za mleko proizvodjacima da drzava nemora davati subvencije za litru mleka a da se mlekara bogati na tome!!!!!!!!!!!

 4. h_d kaže:

  E, ovaj Pajo je legenda, samo tak’a 😉 Pa, dobro bre burazere, šta je to po tebi ‘realna cena mleka’? I kako doći do nje? Nemoj da si škrt na rečima, objasni to da te ljudi razumeju, nemoj u ‘brk’ da talasaš 🙂 je l’ si?

OSTAVITE KOMENTAR