Mlekara prodala udeo u vlasništvu AD Kelebija

Mlekara Subotica prodala je većinski paket akcija u agrokompaniji AD Kelebija kiparskom preduzeću Arijus limitid  koje je do sada u kupovinu akcija ove kompanije uložilo oko 83 miliona dinara.

Prema izveštajima Beogradske berze, pre dva dana prodato je 2.107 akcija za 1.053.500 dinara, a cena akcija ove kompanije porasla je tog dana za četvrtinu, na 500 dinara.

 

 

Juče je cena akcija skočila za još 40 odsto, na 700 dinara, a prodato je ukupno 82.008 akcija za ukupno 57.405.600 dinara.

Prema trenutnoj ceni akcija, tržišna kapitalizacija ovog preduzeća iznosi 98.5 miliona dinara.

U Centralnom registru hartija od vrednosti već je registrovano da je vlasnik 82,5 odsto akcija preduzeće “Arious limited”.

 

Kako je Tanjugu izjavio Radivoj Belančić iz brokerske kuće SBD broker, s jučerašnjom transakcijom Mlekara Subotica prodala je pre preostale akcije u AD Kelebija, a ukupna cifra koju je Arijus limitid potrošio na kupovinu akcija iznosi oko 83 miliona dinara.

“Nakon što je Mlekara izašla iz vlasništva, za očekivati je da će se uskoro pojaviti ponuda za preuzimanje preostalih akcija po trenutnim cenama”, rekao je Belančić Tanjugu.

 

Preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju AD Kelebija privatizovano je početkom novembra 2004. godine, kada ga je na aukciji kupila Mlekara Subotica, koja posluje u sastavu “Dunav hrana grupe”, za 20 miliona dinara.

 

TanjugKOMENTARI

 1. zsu kaže:

  Arious Ltd. Tomislav Đorđević , uspešan biznismen takoreći.

  Svaki članak na internetu vezano za njega sve samo afere, prevare,krađa.

  Mlekari se crno piše……….

   

 2. Mr IKS kaže:

  Muljanim novcima ode kapital na Kipar !
  Sada se mulja,da sa tim novcem jos vise zamuljamo tragove istog ! 

  Ipak sam optimista,i mislim,sa tim novcima ce sa izmuljati Palicko jezerce !
  A sta ce iz tog mulja proviriti….? 

 3. freelancer kaže:

  Zanimljivo da neka N.N. “firma” sa Kipra kupuje PREDUZEĆE, koje funkcioniše, za manje od 10.000 eura. halo, MANJE od 10.000 eura…

  Hajdemo ovako… Šta je motiv kupovine? MOTIV? Prosperitet firme? NE! Dobrobit nesretnika koji tamo rade? NE! Zarada (minimalna) koja se stiče krvavim radom? NE, zaboga, pa Djordjevići NE RADE, oni to ne znaju, tako su VASPITANI, da lažu, kradu, muljaju, varaju i… na kraju ostanu “zaštićeni”… 

  Po zakonima empirijskog… SVE ima što ima početak ima i kraj… Nečiji je kraj prirodan, a nečiji nasilan (po zasluzi)… Ko razume, shvatiće…

 4. dad kaže:

  Ko je taj Tomislav Djordjevic?
  Zar ima neke veze sa subotickim Djordjevicima?

 5. CIRINELA kaže:

  @freelancer

  Dam ti 10 000 evra , a ti mi daj 83 miliona dinara. 
  Razlika nek ostane tebi. 😆 😆 😆

  p.s. Sve je u lošem pivu 

 6. nekoime kaže:

  ajd barem procitajte text prije objave…

  prodala je pre preostale akcije

   

  mislim da “pre” ne treba da stoji ovde 😉

   

  @freelancer,fali ti jedna nula :] ili 8 umesto 1

OSTAVITE KOMENTAR