Mlekara Subotica na sajmu u Maleziji

Na vodećem svetskom sajmu HALAL proizvoda "Mihas", koji će od 23. do 27. juna biti održan u Kuala Lumpuru u Maleziji predstaviće se šest kompanija iz Srbije. Naši proizvođači izložiće mlečne i proizvode od mesa, šumske pečurake, džemove, sokove i soseve. Na predstojećem sajmu se očekuje više od 5.000 posetilaca iz 65 zemalja.

Iako je tržište Malezije interesantno samo po sebi, specifičnost ovog sajma predstavlja mogućnost da se na jednom mestu susretnu kupci iz mnogobrojnih zemalja Bliskog istoka i severne Afrike. Centralna pozicija Malezije u Aziji čini ovu zemlju idealnom lokacijom za trgovinu i privlačenje svetskih HALAL igrača u cilju spajanja ponude i tražnje za HALAL proizvodima svetskog kvaliteta.

Firme koje će predstaviti svoje proizvode na sajmu "Mihas" ove godine su: "Igda", "Altamed", "Royal EcoFood", "Mlekara Subotica", "LTS Farmer" i "Foodland".

Nastup naših preduzeća na sajmu organizovala je HALAL Agencija Srbije, uz podršku USAID Agrobiznis projekta i Ambasade Malezije u Srbiji. Firme koje učestvuju na sajmu prošle su kroz treninge na temu "Kako poslovati na tržištu Malezije", "Poslovni bonton i društveni običaji jugoistočne Azije i muslimanskog sveta" i "Strateška prodaja – utvrđivanje cena za izvozna tržišta".

Svetsko tržište HALAL proizvoda danas dostiže promet od 500 mlrd USD i ima više od 2 milijarde potrošača godišnje, čime predstavlja veliki potencijal za proizvođače hrane i pića širom sveta.

EkapijaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

54 + = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: