Mlekara Subotica nastavlja samostalno poslovanje

Mlekara Subotica, čiji je većinski paket akcija kupio Imlek, nastaviće da posluje kao zasebno pravno lice, izjavila je danas Tanjugu Svetlana Glumac, direktor korporativnih i regulatornih poslova Denjub fuds grupe, u čijem sastavu posluju obe mlekare.

jogurt

Ona je, takođe, rekla da Denjub fuds ne planira skoru prodaju Imleka i Mlekare Subotica nekoj multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji, ali da bi bilo dobro da neka velika strana mlekara dođe na srpsko tržište.

 

Imlek je u utorak na Beogradskoj berzi kupio većinski paket akcija Mlekare Subotica, što je Svetlana Glumac ocenila kao "najbolje rešenje za još bolje i efikasnije funkcionisanje oba pravna lica".

 

"Namerno naglašavam pravna lica zato što će Mlekara Subotica upravo to i ostati – zasebno pravno lice, tako da do fizičkog spajanja neće noći, i subotička mlekara će nastaviti sa radom kao i do sada, zadržaće sve svoje brendove i razvijati nove. Ništa novo i drugačije se neće desiti", prezicirala je Glumac.

 

Ona je podsetila da su Mlekara Subotica i Imlek i do sada bili vlasnički povezani. Na pitanje da li ova transakcija znači da će Imlek i Mlekara Subotica uskoro biti "u paketu" prodati nekoj multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji, s obzirom na ranije spekulacije u kojima su pominjani Danon i Kampina, ona je kazala da se "to neće desiti u nekom skorijem vremenu".

 

"Naravno da je to naš cilj, i bilo bi dobro da jedan veliki strani investitor, velika mlekara, dođe na srpsko tržište. Kad bi se to desilo, i da se desilo do sada, sve mlekare u vlasništvu Denjub fuds grupe bi išle u paketu", rekla je Glumac.

 

Ona je podsetila da, osim Imleka i Mlekare Subotica, ta grupa u vlasništvu ima i nekoliko mlekara u regionu, u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

 

TanjugKOMENTARI

 1. treća-sreća kaže:

  Glavno pitanje za gospođicu Glumac je: Kako i po kojoj nerealnoj ceni ste sve ove firme OTELI od malih akcionara?

  Gospođica verovatno nije bila ni rođena u periodu kad se Subotička Mlekara počela naglo razvijati, ali je zato dala sebi za pravo da pametuje šta bi za mlekarstvo bilo najbolje.

  Moje lično iskustvo mi daje za pravo da kažem da je Subotička Mlekara mogla i trebala da nastavi samostalno i bez bilo kakve "pomoći" kojekakvih investicionih fondova. Od svega su se ovajdili samo "pošteni" novi vlasnici i nekada autsajderska mlekara IMLEK. Oni koji su upućeni znaju o čemu pričam.

  Svima je jasno da su mali akcionari pokradeni uz pomoć ondašnje politike i ondašnjih vlasti, ali se to nastavlja i pod blagoslovom ovih novih. Žalosno i sramotno. Ponovo sam pogrešio na biralištu… no nije ništa čudno, kod nas poštene stranke nema, osim pred izbore kad se utrkuju u slatkorečivosti i uvlačenju narodu. Posle im ga oni zavlače…

 2. freelancer kaže:

  Postoji mnoštvo firmi, koje su sada u stečaju, bankrotirale ili već odavno nestale, a koje su mogle SAVRŠENO i profitabilno poslovati po starom modelu pre "privatizacije" (čitaj: sveopšte, nevidjene i bezočne PLJAČKE). Medjutim, "demo(n)kratizacija" je podrazumevala da sve jednostavno MORA da bude privatizovano. Čak i one firme, koje su poslovale besprekorno ili su imale perspektivu, morale su biti prodate sumnjivim likovima, barabama i kojekakvim "investicionim" fondovima i ostalim "mašinama za pranje" prljavog, krvavog ili šrašnjavog (beli ptah) novca, sa krokodilskih i ostalih ostrva i baruština. Ovde pre svega mislim na prehrambeno-preradjivačku industriju po Vojvodini, mlinove, mlekare, mesne industrije, fabrike za preradu voća i povrća. Retko koja je bila u gubicima ili na pragu bankrota (iako su i tada iz njih pare isisavali političari – savez komunista i prateći elementi), šta više, imali masovnu proizvodnju, jaku SIROVINSKU BAZU, obezbedjeno tržište, imali su svoja odmarališta, upućivala radnike na odmor, ponegde delile 13. platu i sponzorisale raznorazne sportske i druge organizacije i manifestacije…

  Gospodja (ili gospodjica) "zanimljiva titula" (direktor korporativnih i regulatornih poslova) u to vreme verovatno nije ni imala pojma šta su "regulatorni poslovi", a još manje šta je "korporacija". Možda je eventualno maštala da postane učiteljica, doktorica ili tako nešto.

  Sada toga više NEMA. Gore pomenute barabe su angažovale raznorazne likove sumnjivog obrazovanja, ali sa interesantnim titulama tipa ovaj ili onaj "manager", "director", assistent consulting & developing-šio-mi-ga-Djuro-adviser etc., koji nam "objašnjavaju" kako i koliko je sve ovo DOBRO i u "našem interesu"…

  Da skratim, sada će i kamioni subotičke mlekare nositi BG table, komercijalisti obilaziti prodavnice sa sve note pad-ovima u malim gradskim autima (poslednji model) SA BEOGRADSKIM TABLICAMA, a na vratima istih pisaće "mlekara subotica (sitno) d.o.o BEOGRAD". Takse, porezi i kojekakva davanja će ići… gde ono, dame i gospodo?…

  U BEOGRAD

   

 3. adkersu kaže:

  A sada će, da bi se zadovoljili zahtevi tržišta (po nekim informacijama Imlek želi subotički brend da plasira na prostor severnih susеda) na ambalaži biti dvojezični natpisi – свеже београдско млеко – фришш белгрáди теј. Ej Vojvodino moja kravice (muzaro)…O Subotici da i ne pričamo.

 4. Anonimni kaže:

  Vidite kako se nama građanima lako ispira mozak kroz medije.

  Procesi utvrđivanja krivice nisu ni započeti, a mediji sakate, privode, saslušavaju, osuđuju itd. Mi to sve lepo čitamo i eto našeg mišljenja.

  Ako je nekom stalo do GRAĐANA zašto brzo nisu uredili zakone i sudove kao što su brzo poskupeli sve proizvode, usluge, nanovo nas još više zadužili, podigli PDV, zašto se kriju ugovori sa navodnim velikim ulagačima, zašto se kriju novi "kontraverzni" biznismeni, zašto ljudi ostaju bez posla …

  Da su nezavisni, mediji bi pisali o tome, policija, sudovi, tužilaštva i dr. radili bi svoj posao za koji su plaćeni, a mi bi znali zašto je nama ovako.

  Kakvo bi tad bilo naše mišljenje, možda bi tada shvatili da nam ispiraju mozak glupostima (hapšenja i sl.), a da teret snose samo GRAĐANI u koje se zaklinju i kojima obećavaju istinu.

  Mene interesuje ZAŠTO živim lošije nego ikad i gde mogu to u medijima da pročitam?

OSTAVITE KOMENTAR