Spale MOĆNI

Neformalno ime Spartakovaca decenijama jesu Plavi golubovi, po “golupčijoj plavoj” boji dresova koje su nekada nosili. Tako je ta ptica sasvim prirodno bila maskota kluba.

 

Tragajući za modernom verzijom maskote Plavih, u Spartaku su stavili crtež na sto kao predlog za javnu raspravu navijača i simpatizera kluba. Kao predložak za ime  Spale Moćni , uzeto je kao motiv ime maskote slavnog Liverpula, koja je takođe ptica.

“Želimo da vidimo šta misle naši sugrađani o tome, eventualno da neko i pošalje zanimljiv predlog pa da postavimo sve to u formu glasanja.

 

Dakle Spale Moćni, je naš predlog imena. Sam naziv Spale je odomaćen naziv za Spartak a golub je takođe obeležje kluba. Moćni Spale možda i Super Spale…Sve zanimljive i konstruktivne predloge ćemo uzeti u razmatranje i želja nam je da dobijemo što veći broj kvalitetnih odgovora.”- kažu u SPARTAKU.KOMENTARI

 1. pauk kaže:

  E dobar poznanik mi nosi nadimak Spale

 2. ... kaže:

  Iskreno, ne svidja mi se, ali radite kako god zelite… Samo MOLIM vase navijace da vise ne unistavaju nas predivni grad lepljenjem nalepnica i pisanjem grafita…

 3. panonis kaže:

  Amaterski!! Neka skupi svaki navijac 10 din i platite profi logo crtaca da vam se ne smeju ostali klubovi!

 4. real kaže:

  pravite komediju od Spartaka…..

 5. dad kaže:

  Graficko resenje i potencijalno ime je katastrofalno lose.

  Dajte uozbiljite se i nadjite nekog normalnog dizajnera da to napravi kako treba.

 6. adkersu kaže:

  Sredinom osamdesetih Spartak je delio, a kasnije su se mogle i kupiti majice sa simpatičnim golubom  a na dresu mu je ime kluba. Moj predlog je da to bude maskota Spartaka. A ako se već želi neko savremenije rešenje, to treba da uradi profesionalac. Ovaj prikazani Spale Moćni je Spale Moron.

 7. Savet kaže:

  Malo saveta

  Nemojte koristiti imena poput mocni, jaki, zli, opasni ili bilo sta slicno. Niste vi navijacka grupa vec fudbalski klub i napravite tu odstupnicu. Pogledajte imena maskota raznih mundijala i videcete da ne sadrze takve nazive.

  Nemojte praviti lik koji se mrsti, besni, pizdi, hoce nekoga da prikolje itd… Jer opet niste navijacka grupa vec klub. Maskota mora pre svega da bude nasmejana jer je ona zastitini znak kluba i treba da prenese pozitivna osecanja prema tom klubu. Vedrina, zadovoljstvo, srece sto je deo kluba, ljubavi prema klubu itd…

  Animacija treba da bude ustvari ptica-covek. Kao u svakom animiranom filmu, zivotinje imaju osobine ljudi, gestikulaciju, pokrete i reflekse ljudi. Ptica mora da stoji na dve noge (sto je pogodjeno), mora da ima prste u obliku perja, telo i ruke treba da prate idealne ljudske linije, i naravno stav smekera.

  Golub moze
  Plave boje moze
  Taj slem ratnika je visak.

  Pozdrav 

 8. ŽFK Spartak kaže:

  Uzajmite gotovu maskotu od komšinica   😀

 9. stormwatch kaže:

  Ljudi sta je ovo? Pa to nije Spale Mocni nego Spale ultrajadni! Pa taj nacrtani golub izgleda ili kao da mu je shlem 3 broja manji ili kao da kenja, mada pre ce biti i jedno i drugo. Dajte nesto mocno! Neki metalni metalik plavi golub koji se obrusava i unistava protivnike! TO JE PORUKA PLAVIH GOLUBOVA!

   

  NAPRED SPARTAK! UAAAAAAAAAAAAAAA AMATERSKI DIZAJN!

 10. panonis kaže:

  Evo i ovde da postavim moje vidjenje maskote.

 11. Anonimni kaže:

  panonis:

  Evo i ovde da postavim moje vidjenje maskote.

   

  Ovde napišite odgovor…QQ majko!

 12. stormwatch kaže:

  QQ majko!!!!

 13. maja kaže:

  Koji razred ide osoba koja je ovo nacrtala? :mrgreen:

  Da nije mozda autor crteza isti onaj koji je otpevao i himnu ‘Spaaale, Spaaaleee…’ na muziku neke Nade Obric? :mrgreen:  

OSTAVITE KOMENTAR