Modifikovana marihuana iz Albanije

Сат и по након поноћи на сремском улазу у Нови Сад код Мишелука инспектори групе за сузбијање трговине наркотика пресрели су аутомобил „ситроен Ц-5„ врбаских регистарских ознака, препречили му пут и потпуно га блокирали и том приликом ухапсили Богдана К. (1943) из Суботице и Драгана Ћ. (1953) с Цетиња.

 

У заједничкој акцији новосадске и суботичке криминалистичке полиције, Безбедносно-информативне агенције и Жандармерије, прекјуче, у раним јутарњим сатима, ухапшена је петочлна организована криминална група којој се приписује да се дуже време преко мреже наркодилера бавила продајом модификоване марихуане „сканк” из Албаније на војвођанском тржишту (подручју Новог Сада, Суботице, Фекетића и Ловћенца), сазнаје „Дневник” незванично из поузданих извора.

Наиме, сат и по након поноћи на сремском улазу у Нови Сад код Мишелука инспектори групе за сузбијање трговине наркотика пресрели су аутомобил „ситроен Ц-5„ врбаских регистарских ознака, препречили му пут и потпуно га блокирали и том приликом ухапсили Богдана К. (1943) из Суботице и Драгана Ћ. (1953) с Цетиња. У аутомобилу је том приликом, у специјалним бункерима у задњем седишту и предњем делу возила, пронађено пет пакета „сканка” с око 5.700 грама поменуте дроге.

 

У истовременој акцији, у Суботици је ухапшен Веселин М. (1958) с пребивалиштем у том граду, коме се ставља на терет да је организатор ове криминалне групе. Наводно, сви окривљени су родом с Цетиња.

 

Паралелно с овим лишењима слободе, припадници Жандармерије и новосадске криминалистичке полиције насилно су упали у један изнајмљени стан на Суботичком булевару, где су ухапсили Филипа И. (1987) из Фекетића и Николу К. (1984) из Ловћенца, иначе полицајца полицијске испоставе у Малом Иђошу.

 

У стану на Суботичком булевару у Новом Саду, где су лишена слободе двојица поменутих осумњичених, затечене су још две особе које су након провере пуштене на слободу.

 

Ова акција је трајала више месеци.

 

Полиција сматра да би се осумњиченима евентуално могао придружити још један осумњичени који тренутно није доступан. Ради се о Мирославу Т. (1980) из Фекетића. Наиме, истражним органима би значило да овог младића саслушају у вези с поменутим случајем. Није искључено да је ова особа у бекству, сазнаје наш лист незванично.

 

Петорица окривљених су јуче после подне с кривичном пријавом за неовлашћено стављање у промет опојних дрога приведени истражном судији новосадског Вишег суда Татјани Ђурашковић која им је после саслушања одредила притвор до месец дана.

 

Izvor: DnevnikKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR