Moguća rekonstrukcija gradskog stadiona

Kako GradSubotica saznaje, Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj je u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije pokrenulo inicijativu koja za cilj ima rekonstrukciju devet najvećih fudbalskih stadiona u Srbiji. Na razgovorima koji su tokom maja vođeni, ispred grada Subotice prisustvovao je zamenik gradonačelnika zadužen za infrastrukruru Jasmin Šečić koji navodi da je nakon inicijalnih razgovora, Ministarstvo ekonomije zatražilo specifikaciju potrebnih radova za svaki od devet stadiona, te da su svi klubovi dobili zaduženje da naprave plan potrebnih i najvažnijih radova koje bi pored Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja finasiralo i Ministarstvo sporta i omladine.

Slika
Gradski stadion

Kako bi ovo bilo i realizovano, potrebna je odluka Vlade republike Srbije koja se očekuje u skorije vreme, nakon čega bi se ušlo u proceduru izrade potrebne dokumentacije i pronalaženja izvođača radova.

U kom obimu će se urediti gradski stadion u Subotici, još nije poznato, ali jedno je sigurno, pored potpunog završetka tribina, gradskom stadionu je potrebno sređivanje platoa oko stadiona, izgradnja određenog broja parking mesta, izgradnja krova iznad jednog dela tribina, instalacija semafora i reflektora kao i sanacija prostorija u okviru stadiona. Pores subotičkog, rekostrukcija će se raditi i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu itd.KOMENTARI

 1. perica kaže:

  I sta sad,svih osam preostalih stadiona ce se izgraditi osim subotickog.Neka se javno izjasne svi koji su ucestvovali ili trebali ucestvovati u resavanju ovog problema i da kazu kada i da li ce biti rekonstrukcije stadiona.Ako nisu uradili svoj posao neka se zauvek povuku sa svojih pozicija i neka daju priliku onima koji ce obezbediti gradnju stadiona.Nema opravdanja da nema para,ako ima za sve ostale velike gradove u Srbiji onda ih mora biti i za nas.

 2. marinci subotica kaže:

  Bas se pitam ko ce biti izvodjac radova? :mrgreen:
  Tu pricu slusamo vec tri godine!
  Nemanja Simovic je to obecavo vise puta,pa se jos nije uradilo nista,ustvari ni tolko.
  Bolje bi bilo da obezbede normalan pristup stadionu,parking mesta,mogu da opale neku stazu od kapije na severnom delu do zapadne kapije,da raskrce malo onu sumu,obezbede wc,slavine za PITKU vodu…makar to ako ne mogu vec da izgrade novi,bolji,lepsi stadion.
  A mozda je i bolje da ne pocinju,jer ce graditi 500godina.
  Nisu u stanju bazen,pozoriste,popetlju oko subotice da urade,stalno im nesto malo para fali 🙂

 3. vili kaže:

  Procitati tekst pazljivo . …citiram,,,Kako GradSubotica saznaje MINISTARSTVO ZA EKONOMIJU I REGIONALNI RAZVOJ je u saradnji sa FSS pokrenulo inicijativu koja za cilj ima rekonstrukciju devet  najvecih fudbalskih stadiona u Srbiji. Razgovorima je ispred grada prisustvovao zamenik gradonacelnika zaduzen za infrastrukturu JASMIN SECIC ( prvi kod svoje privatne novinarke sa yu eco tv dao izjavu o rekonstrukciji gradskog stadiona, pogledati arhivu yu eco tv )…. Kako bi ovo bilo realizovano potrebna je odluka vlade republike Srbije. A Marinci…gajba piva je ipak gajba piva…

 4. Dragan kaže:

  Te pare su obezbeđene prosle godine ali su ih prebacili za bazen da još malo kraduckaju do izbora. Evo Nemanja Simović gradski ministar za sport dao je izjavu http://www.subotica.info/eventview.php?event_id=35549 ………i jos NEMA NI TENDERA………… posao je poveren DIJAGONALI samo prebacilo pare…..

 5. marinci subotica kaže:

  vili:

  Procitati tekst pazljivo . …citiram,,,Kako GradSubotica saznaje MINISTARSTVO ZA EKONOMIJU I REGIONALNI RAZVOJ je u saradnji sa FSS pokrenulo inicijativu koja za cilj ima rekonstrukciju devet  najvecih fudbalskih stadiona u Srbiji. Razgovorima je ispred grada prisustvovao zamenik gradonacelnika zaduzen za infrastrukturu JASMIN SECIC ( prvi kod svoje privatne novinarke sa yu eco tv dao izjavu o rekonstrukciji gradskog stadiona, pogledati arhivu yu eco tv )…. Kako bi ovo bilo realizovano potrebna je odluka vlade republike Srbije. A Marinci…gajba piva je ipak gajba piva…

  Vili 🙂 ti bas volis da cackas?!
  Dok ti marinci nisu poceli da traze novi stadion pre par godina i dok nisu poceli da prozivaju nemanju simovica,nista se nije spominjalo,sve se vec zaboravilo.
  poslednja 2 kola na utakmici se prozivao n.s i odmah je krenula ista prica o sredjivanju stadiona.
  Nek je gajba piva,gajba piva,ti ces uvek biti samo VILI-VANILI
  SUBOTICA ZASLUZUJE NOVI STADION!

   

 6. vili kaže:

  Marinci , svih 18 koliko vas ima…skandiracete i protiv rodjene majke za gajbu piva. PFC

 7. cvore kaže:

  Simovicu izadji pred novinare i objasni zasto Subotica nema nov stadion pa onda pljuj na sajtovima.

 8. srbija kaže:

  Au, kakva opterecenost likom i delom Simovica na ovom sajtu. URS – ovci disite malo 😀

 9. gej nemanja kaže:

  vili vanili-srbijo-nemanja bilo ti je lepo u lozi dok je trajalo ali lagao si zato te tamo vise nema. ti na sajtu marinci na tribinama pa ko pobedi

 10. Sivi kaže:

  srbija:

  Au, kakva opterecenost likom i delom Simovica na ovom sajtu. URS – ovci disite malo :-D

  Kako URS-ovci disite malo, pa zar Nemanja nije URSovac?! 😀

 11. perica kaže:

  Nebitno je ko je u kojoj partiji,bitno je da je obecana izgradnja stadiona i da Spartak za razliku od ostalih klubova kojima se grade stadioni ima realne sanse da zaigra u Evropi. Nije ovo pitanje navijacke grupe ili nekog pojedinca, ovo je pitanje svih suboticana i gradjana severne backe koji zasluzuju evropski stadion u 21 veku. Neka izadju gradonacelnik, lokalni ministar za sport, ministarka sporta, predsednik FSS, ministri i poslanici iz Subotice i neka javno kazu stadion u Subotici nece biti rekonstruisan za razliku od Novog Pazara, Krusevca, Nisa, Zajecara, Uzica, Cacka i ostalih, posto mi kao predstavnici i gradjani ovog grada nismo sposobni to da obezbedimo i neiteresuje nas fudbal i stadion, bitnije su nam trange frange kulturne jednonacionalne manifestacije i tu planiramo da obezbedjujemo novac. Stadion je mesto gde na tribinama niko nezna ko kojim jezikom govori i koje je nacije. Vazno je da nas rukovodioci grada, pokrajinei drzave prosto siluju uterivanjem tolerancije forsirajuci i finansirajuci iskljucivo partijske ili jednonacionalne izlive lazne tolerancije. Dajte obezbedite sredstva za stadion da gradjani Subotice nebudu gradjani nize vrste u odnosu na svaki malo veci grad u drzavi.

 12. marinci subotica kaže:

  vili:

  Marinci , svih 18 koliko vas ima…skandiracete i protiv rodjene majke za gajbu piva. PFC

  nekada ste bili young, pa uzas, onda u alcatrazu a sad guza radi pa ne znate kome da se priklonite, kako vetar duva tako menjate drustvo 🙂

  a pre svega toga bili ste sa marincima 🙂

  treso vas je komlex nize vrednosti a ipak ste vi svi mamini i tatini sinovi,koji su preko neta postali i hooligani !

 13. marinci subotica kaže:

  vase naj brojnije gostovanje je bilo u kuli,tada vas je bilo,kolko? 30,31,32…
  eee a to vam je bilo naj,naj masovnije!!! 🙂
  neka je nas 18,19,20…nasa gostovanja su ipak trocifrena.

 14. Anonimni kaže:

  Rekonstrukcija Gradskog stadiona

 15. Sale kaže:

  ok, svima je jasno da je yueco glasilo demokratske stranke u Subotici… Ovog nije bilo ni za vreme najzesceg komunizma, mozda samo za vreme Slobe.

 16. sport kaže:

  Još jedna rekonstrukcija

 17. vikiliks kaže:

  Ovi sto su davali ove izjave da ce se rekonstruisati stadion nek sada kazu nema nista od toga,mi smo predali papire idi mi dodji mi,nema para nema ovo nema ono.Nek otvoreno kazu ovo je bio nas marketing a mi nismo sposobni da svojim uticajem obezbedimo sredstva za rekonstrukciju stadiona.Nema opravdanja za lokalne politicare zbog ove prevare.Pazite na stadionu nije montirana dve godine niti jedna stolica,nema rezultata na semaforu,sve je zaraslo u korov pa ni to nisu sposobni da urade a kamoli da se kod svojih partijskih kolega izbore za bolji status gradskog stadiona.

 18. Sandra Iršević kaže:

  Očigledno je najbolje biti političar. Davati obećanja, koja se na kraju ne ispunjavaju. Mogu da kažem da su političari GO  DS i G17+ najavljivali gradnju stadiona. Ostali političari koji su govorili o tome pričali su o projektu i da je obezbeđen novac (imate gore u komentarima priloge). Na moje pitanje 30.aprila 2011. godine kada možemo da očekujemo rekonstrukciju stadiona, ministarka sporta, Snežana Marković Samardžić, odgovorila je, parafraziram: dobili ste novac za bazen i pozorište ne može sav novac u Suboticu. Tako da pare koje su obezbeđene za stadion prebačene su za bazen, što u praksi nije redak slučaj, da se novac koji je obezbeđen za jedan prebaci za drugi ( Događaju nije prisustvovao Nemanja Simović iako je bio Dinkić i drugi visoku funkcioneri g17+)

  Kada sam pokušavala od Simovića da dobijem informaciju o rekonstrukciji stadiona, rekao je da pitam gradonačelnika, koji je rekao da još nije vreme da se govori o projektu. Tada je bilo jasno da ove godine projekat neće zaživeti.

  Inače, ja znam da me pojedini članovi DS-a ne vole jer sam nepotkupljiva i nisam član ni jedne partije, ali sam iskrena i NOVINARKA Jasmina Šečića, kao i Ivaniševića, Trklje, Strike, Fazekaša, Maglaija… i svih drugih političara, direktora, profesora, bez obzira koje boje nose, na nacionalnost ili veru, a ponajviše GRAĐANA SUBOTICE. U svakom slučaju sa mnom ljudi uvek znaju na čemu su, a Vama bi bilo bolje da priznate da ste promenili boje, nego da mene prozivate, jer ste se našli u neobranom grožđu pošto ste govorili o projektu koji se ove godine neće realizovati.

  U svakom slučaju, ja se novinarstvom bavim 20 godina, tada je još Kasa bio gradonačelnik i mnogo je građanima obećavano, a malo ispunjeno. Možda biste trebali baš VI da pregledate arhivu yueko televizije i vidite ko Vas je snimao i uzimao od Vas izjave kada niste bili zanimljivi kao političar.

  A kome sada dajete poklone, dresove…….

  Ja se zahvaljujem na kačketu Srbija koji ste mi dali jer sam tražila za svog oca koji ga sa ponosom nosi.

 19. Anonimni kaže:

  Poštovana Sandra, pouzdano znam da osoba iza nick-a Vili nije ona za koju ti misliš da jeste niti ima bilo kakve veze vilijevo pisanje sa dotičnom osobom. Ovo ne pišem po ničijem nagovoru, već zato što te cenim kao kvalitetnog novinara. Ko god da ti je rekao ko stoji iza nick-a Vili ili ako si ti tako zaključila, debelo greši.

 20. Anonimni kaže:

  svakome je jasno da je Dulic odlucio da pare neidu za stadion nego za bazen a to je i dobra odluka jer je bazen od grada a stadion je privatni a da se pitao gradonacelnik islo bi za stadion

 21. boki kaže:

  i šta bi sa bazenom,a gde su te pare

 22. Sandra Iršević kaže:

  Ukoliko sam pogrešila ko se krije iza nadimka Vili izvinjavam se Nemanji Simoviću što sam ga prozvala, ali sve što sam navela u komentaru je tačno.

 23. Anonimni kaže:

  hahahahaha  da se ispovraćaš, vilika,simović, sandra…………omg

OSTAVITE KOMENTAR

53 + = 62

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: