Moguća RTV pretplata za auto

Vozačima se "smeši" još jedan mogući izdatak, jer propisi predviđaju i plaćanje RTV pretplate od 1.000 dinara za prijemnike u automobilima, koju bi plaćali Radio-televiziji Srbije.

Zakon o radiodifuziji predviđa da se "pretplata za prijemnik u motornom vozilu plaća godišnje, posebnom uplatnicom, prilikom registracije motornog vozila". Potrebno je da se pri tehničkom pregledu vozila prilikom registracije utvrdi da li u njemu postoji prijemnik ili ne, kako bi se utvrdio osnov za naplatu te pretplate. Ova obaveza se do sada se nije primenjivala, jer je pre toga neophodno da Vlada Srbije donese uredbu kojom bi regulisala naplatu.

Slika

– Postoji zakonska obaveza da vozači plaćaju pretplatu, ali uvođenje te mere ne zavisi od RTS-a već od Vlade. Mi smo više puta slali dopise Vladi u vezi sa tim, ali je ona zauzela stav da bi to u vreme krize bio samo dodatni napor za stanovništvo. Poslednjih godinu dana nismo dobili nikakav odgovor od njih – navodi Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a.

Stručnjaci procenjuju da je zbog nenaplaćivanja RTV pretplate vozačima koji imaju radio aparate u automobilima Javni servis do sada izgubio više od 35 mil EUR, jer bi godišnja zarada mogla da bude i do 5 mil EUR godišnje.

Izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji koje su najavljene biće preciznije određeno plaćanje ove vrste pretplate i otvoriće se mogućnost da vozači ubuduće pri registraciji plaćaju i novu dažbinu.

Izvor: PressKOMENTARI

 1. glibavi kaže:

  Ne mi do sada nismo placali "RTS", vec samo "TS", ali sa ovih 1000 dinara cemo placati i onaj "R" deo.

 2. Gost kaže:

  Ja cu sam sebi da maznem radio iz automobila pre registracije. Isplati se.

 3. touran kaže:

  To je 100% da će Vlada dozvoliti tu nema šta -ako treba nešto da platimo to uvek donosi naša voljena Vlada-jer i oni vole nas

 4. danilo kaže:

  jos jedan dokaz da ljudska glupost nema granice,da se mi nicega ne stidimo i da nam nema spasa!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 14 = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: