Moguće da će bolnica u Subotici imati delove za lečenje kovid pacijenata

Na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, u protekla 24 časa, od kovida-19 preminule su dve osobe, a sa 70 pacijenata, koliko ih je trenutno smešteno, kapacitet je skoro popunjen, tako da se Klinika za ortopediju pretvara ponovo u kovid bolnicu, preneo je danas portal 021.


Pokrajinski premijer Igor Mirović izjavio je da je vlada Vojvodine naložila da se ponovo zabrane posete staračkim domovima.
Mirović je naveo da se sada svakog dana u Vojvodini registruje od 20 do 40 novih pacijenata, najviše u Novom Sadu.
Prema njegovim rečima, pacijenti iz cele Vojvodine smeštaju se u Klinički centar u Novom Sadu, a mesta ima za još njih petoro.
Zbog toga se Ortopedija sprema za prijem obolelih, a moguće je i da će bolnice u Pančevu, Subotici i drugim gradovima imati delove za lečenje kovid pacijenata.
Kako je naveo, mada je primetan rast broja novoobolelih, većina ima lakšu kliničku sliku ili nema simptome, a sada će uslediti donošenje određenih mera kako bi se suzbila epidemija.
„Situacija u Vojvodini nije dramatična, ali nije ni za potcenjivanje i očigledno je da je virus tu. Veći je rast broja obolelih nego onih koji se smeštaju na Kliniku, tako da je statistički to povoljna okolnost, ali virus je nepredvidiv i moraju se preduzimati dodatne mere“, naveo je Mirović.
On je dodao da gotovo nema naselja na teritoriji Vojvodine koje nema bar jednog obolelog, a da situacija nije tako dramatična kao u nekim drugim krajevima Srbije, ali je za oprez i primenu mera zaštite.

 

FoNetKOMENTARI

 1. masno tkivo kaže:

  bitno da su prosli izbori.
  sad cemo se ozbiljno uhvatiti u kostac sa koronom.
  ha.ha.ha.ha
  ludaci na delu.

 2. Milan kaže:

  Terajte onu budalu od direktora! Obezbedio vam je pare za izbore, oprosti ćemo vam, samo ga Terajte i dajte nekog normalnog, makar ga zdravstveni radnici birali na internim izborima!!!!

 3. Bunjevac Vučićev kaže:

  Jel istina da je direktor pištoljem pretio doktorici s očnog što iznosi u javnost istinite činjenice iz bolnice?

 4. sasa kaže:

  @masno tkivo
  Kada se nekom pojavi masno tkivo taj ode kod lekara i odstrani ga.

OSTAVITE KOMENTAR