Mogući rivali u četvrtfinalu fudbalskog kupa

U ponedeljak 11. novembra sa početkom u 12 časova i 30 minuta u sali "Beograd" hotela "Hajat" u Beogradu biće obavljena ceremonija žreba parova četvrtfinala Kupa Srbije u fudbalu.

 

Utakmice četvrtfinala biće odigrane u sredu, 4. decembra, kada će u 90 minuta igre, ili penalima ako rezultat bude nerešen, odlučivati ko će na proleće igrati u polufinalu.

 

I ovom prilikom klubovi-učesnici, njih osam, biće raspoređeni u dva "šešira". Na osnovu Uputstva za žrebanje parova u Kupu Srbije, na nivou četvrtfinala, koriste se sledeća pravila koja određuju raspored po "šeširima":

 

"U prvi "šešir" se stavljaju 4  listića sa imenima polufinalista Kupa  iz takmičenja za Kup iz prethodne sezone – u ovom slučaju 2012/13. To su bili FK Jagodina, FK Vojvodina, OFK Beograd i FK Javor. Ukoliko se u četvrtfinale Kupa ne plasiraju polufinalisti iz navedenog prethodnog takmičenja (u ovom slučaju to nije uspeo FK Javor), u prvi "šešir" se stavljaju preostali polufinalisti iz prethodne sezone i klub na osnovu plasmana sa tabele Jelen Super lige iz takođe prethodne takmičarske sezone 2012/13. (u ovom slučaju, to je FK Partizan, šampion iz prethodne sezone).

fk spartak - crvena zvezda


U drugi "šešir" se stavljaju listići sa imenima preostala 4 kluba koji su pobedili u osmini finala.

 

Domaćin na utakmici četvrtfinala je klub koji je na utakmicama šesnaestine finala i osmine finala bio više puta gost od kluba sa kojim čini odgovarajući takmičarski par. Ukoliko su klubovi koji čine odgovarajući takmičarski par istovetan broj puta bili gosti, odnosno domaćini, u treći "šešir" se stavljaju dva listića sa imenima klubova, a klub sa čijim je imenom listić prvi izvučen biće domaćin.  Jedino će FK Jagodina sigurno biti domaćin na utakmici četvrtfinala, jer su u oba prethodna kola bili gosti.

 

Ko je u kom šeširu?

 

Prvi "šešir"

FK Jagodina
FK Vojvodina
OFK Beograd
FK Partizan

 

Drugi "šešir"

FK Crvena zvezda
FK Sloboda Point
FK Spartak
FK Donji SremKOMENTARI

  1. shtrokavi kaže:

    Imam jak osecaj da ce biti repriza proslogodisnjeg cetvrtfinala. 

  2. Avax kaže:

    Nadamo se OFK Beogradu u polufinalu…

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: