Mogući stečaji za 384 firme

Više od 384 subotičke firme na udaru zakona o stečaju. „Azotara“, Košarkaški klub Spartak, „Solid“, Ženski fudbalski klub Spartak, „Braća Đorđević“, „Braća Đorđević i ko“, „Si end si servis“, Regionalni „Dani“ samo su neke od 384 subotičke firme, udruženja, zadruge i sportska kluba koje očekuje gašenje u roku od 60 dana ukoliko ne izađu iz blokade koja traje duže od tri godine, a sve to prema Zakonu o stečaju, koji je na snagu stupio početkom ove godine.

Brisanje iz registra APR ova pravna lica mogu da izbegnu ako uplate avans za pokretanje stečaja, podnesu plan reorganizacije ili bar na jedan dan deblokiraju svoj račun, navode u Agenciji za privredne registre.

U ovoj instituciji ističu da sama objava spiska ne znači da će se pravna lica automatski brisati iz registra APR. Stečajni sudija će, po dostavljanju spiska privrednim sudovima, doneti rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka. Nakon toga firmama se ostavlja rok od 60 dana da uplate avans da bi se izbeglo automatsko brisanje i umesto toga otvorio redovan stečaj, u kome pravno lice može da nastavi da funkcioniše podnošenjem pripremljenog plana reorganizacije.

Izvor: KurirKOMENTARI

  1. Markes kaže:

    „Braća Đorđević“, „Braća Đorđević i ko“, „Si end si servis“.Cudna je ova slicnos u nazivima. Za neke mi nije zao. :hi:

OSTAVITE KOMENTAR

75 + = 76

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: