Mogućnost dodatne zarade

Na popisu stanovništva, koji će trajati od 1. do 15. oktobra, biće angažovano 46.000 popisivača i 5.600 opštinskih instruktora, a građani kao popisivači imaće priliku da zarade po 22.000 dinara.

 

Čitak rukopis samo je jedan od uslova za angažovanje popisivača, koji će morati da budu punoletni državljani Srbije sa najmanje srednjom stručnom spremom. Budući popisivači će se prijavljivati za rad na teritoriji opštine na kojoj žive i poželjno je da dobro poznaju teren na kojem će raditi. Izuzetak će činiti studenti koji će moći da rade u gradu u kojem trenutno borave zbog školovanja.

Između 15. i 19. avgusta zainteresovani kandidati moraće da popune prijave za posao i to lično u prostorijama opštine u kojoj stanuju.


– Preliminarna lista kandidata biće poznata 25. avgusta, a posle toga će svi oni koji su ušli u uži izbor pohađati trodnevnu obuku. Tek posle obuke i polaganja testa, biće objavljena zvanična lista budućih popisivača – piše beogradska “Politika”.

 

Period angažovanja je od 26. septembra do 15. oktobra a obaveze svakog popisivača su: prisustvo trodnevnoj instruktaži i testiranju (21 – 23. septembar), obilazak terena pred Popis, popisivanje „od vrata do vrata“ i drugi poslovi po nalogu instruktora i popisne komisije.

 

Dana 31.7.11. završeno je prijavljivanje za gradske instruktore. U Subotici je ukupno prijavljeno 967 a potreban broj kandidata je 91.

 

 KOMENTARI

 1. apolitičan kaže:

  „U Subotici je ukupno prijavljeno 967 a potreban broj kandidata je 91“.
  Od čeka su njih 90 članovi DS-a 😆
   

 2. Su kaže:

  Politika je cudo,ali zasto ne zaposlite radinke ( porodica) koji nemaju ni penziju a ni platu barem jedan od njih da zaradi za zimu a ne neke studente koji mogu da rade i druge poslove koji se mogu snaci …

  Ja moram  da se prijavim u neku politicku grupu da bi dobila posao strasno…..

 3. član stranke kaže:

  Ja sam član, pa nisam primljena….i šta sad????

 4. mevetovic kaže:

  član stranke:
  Ja sam član, pa nisam primljena….i šta sad????

  eto dobili ste inf.iz prve ruke..preovladava mišljenje da ako ste ČLAN ..!to što ste član ne mora da znači…-:)

 5. onako usput kaže:

  ti samo clan stranke ali nisi dovoljno dovar clan stranke. morate biti poltron.

 6. gordana kaže:

  ima li negde na netu spisak primljenih kandidata ?

 7. Dreamgirl kaže:

  Preliminarni rezultati biće istaknuti u prostoriji popisne komisije u Gradskoj kući

 8. Sanda kaže:

  Preliminarni spisak kandidata za gradske instruktore
  sve sama rodbina, deca zaposlenika u gradskoj upravi i drugim državnim institucijama pa i oni sami u popriličnom broju ….

 9. Kentaur kaže:

  46.000 popisivača x 22.000 dinara = 10 miliona € + grubo, još toliko za ostatak prateće svite !?!?!
  Krucijalna investicija za bolje sutra… Nemamo pametnija posla, a ni mesta gde bi se uložio taj novac. Pa mora ova država da propadne, da je još pet (šest) puta ovolika.

 10. Hanibal Lektor kaže:

  član stranke:
  Ja sam član, pa nisam primljena….i šta sad????
   

  E, pa ti si onda beznadežan slučaj! 😀

 11. Dexy kaže:

  @apolitičan
  ne lupetaj!!!!
  i to su „…GRADSKE INSTRUKTORE“ !!!
  tako da ne lupetajte ni ostali!!!

 12. asd kaže:

  Ne mogu da verujem kako se siri glupost…ajde razmislite malo, kad ste se prijavili, da li ste ime na pisali na papir, ili ste samo jedan broj za onih koji biraju…pogledajte listu…najvise bodova su dobili oni nezaposleni koji imaju zavrsen fakultet, srednju sa 3-4 god, itd…
  Nemojte svugde pro&^*%$%^ sa temom „ako nisi clan…“ nego malo knjigu u ruke…ima jos dosta mesta na budzetu za faks, samo naravno treba da se uci…

 13. Anonimni kaže:

  @asd

  Eh, ali je puno lakše krivicu za sopstveni neuspeh prevaliti na drugoga. Ne samo u ovom slučaju, nego generalno u životu. Sve je uvek namešteno, nepravedno, potplaćeno, kupljeno…i još gomila drugih izgovora za lični neuspeh u životu.

 14. Anonimni kaže:

  http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/41737-Plate-tezge-gradskih-vlasti.html

  Jel i ovo prebacivanje krivice na drugoga,jel ovo pošteno,jel ovo prebacivanje odgovornosti na drugog ili je ovo istina i realnost.Ili je i ovo sve laž i propaganda.

 15. Nata kaže:

  E ljudi moji ja na listi bez ikakvog guranja i veza. Nisam ocekivala, cak nisam ni zelela da proveravam. Kad ono… Jesam nezaposlena i imam visoku skolu ali sam mislila da je to apsolutno nemoguce. Mislim da se isplatilo sve ovo vikanje da ce biti namesteno i da ce ici stranacki… Uplasili se malo pa da skupe jos nekoliko bodova i pustili i nas obrazovane nezaposlene da zaradimo koji dinar 🙂

 16. boris kaže:

  kako oni koji su nezaposleni a kažnjeni zbog kašnjenja na evidenciji mogu biti zaposleni smešno

 17. Sims kaže:

  Da li i popisivaci polazu test,ili samo instruktori?

 18. Anonimni kaže:

  Ajd Nata ne lazi, ako si i Nata. Daj puno ime i prezime pa da proverimo. Pa ovi u opstini ni zene ne znaju da nadju a da im neko ne podmetne.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 25 = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: