Moma Spas vođa alkoholne mafije

U više gradova Srbije uhapšena dvanaestočlana grupa osumnjičena za ilegalnu prodaju 300.000 litara alkohola. Kao vođa ove kriminalne grupe osumnjičen je poznati subotički biznismen Momčilo Rajić – navodi Press online.

Kako Press nezvanično saznaje, Momčilo Rajić, jedan od najvećih proizvođača alkoholnih pića u Srbiji, osumnjičen je kao glavni organizator ove grupe. Rajić je, inače, počasni je predsednik Fudbalskog kluba „Spartak" i venčani kum Tomislava Karadžića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije. On je u više navrata bio hapšen i pritvaran, ali je ubrzo i puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Slika

U maju 1996. godine Rajiću je određen pritvor zbog sumnje da je preprodavao alkoholna pića od rezanaca šećerne repe i kukuruzovine, ali je posle četiri meseca pušten na slobodu. Čim je izašao iz pritvora, sačekala ga je policija i uhapsila zbog sumnje da je u Subotici utajio 2,3 miliona dinara pore za. Ponovo je oslobođen iz pritvora, a kasnije je protiv njega podneto još nekoliko krivičnih prijava za proizvodnju štetnog alkohola.

Rajić, koji je po zanimanju vodoinstalater, na subotičkom buvljaku je imao prodavnicu „Spas", a 1991. počeo je da se bavi proizvodnjom alkohola. Ubrzo se obogatio tako što su njegove cisterne prevozile alkohol u Republiku Srpsku sa etiketom „napoleona" i domaće lozovače. Od tog novca sagradio je modernu fabriku alkohola.

Kupovao i upropašćavao

On je danas vlasnik fabrika alkoholnih pića u Crvenki i Novom Selu kod Požege, kao i pivara u Bečeju i Zrenjaninu, koje je kupio u postupku privatizacije. Takođe, kupio je i firmu „Slavica panfarm" u Subotici, koja proizvodi kućnu hemiju, ali i alkohol za potrebe bolnica. Inače, ova firma nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, a plate radnicima kasne. On je podižući svoju poslovnu imperiju kupio i „Jagodinsku pivaru" i pogon u Titelu, ali su zbog neredovnog isplaćivanja rata i neispunjavanja obaveza ovi ugovori sa njim raskinuti.

Izvor: PressKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: