Monstrum joj odsekao glavu

Kako prenose Vecernje novosti šesnaestogodišnja ubijena devojka se zvala Milica Barašin.

 

Zločin, od koga je zanemelo celo naselje, dogodio se na poljskom putu kod Somborske pruge, na samo 50 metara od kuće gde je devojka, učenica subotičke Srednje hemijske škole, stanovala sa majkom, bakom i dedom.

Slika

Pripadnici PU Subotica su posle poziva meštana pronašli gotovo obezglavljeno telo devojčice, koje je poslato Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

 

– Nema više moje Mice, moga cveta jedinog! Ko mi te je iščupao tako bezdušno – čuo se neutešni, gromki jauk Svetlane Simendić, Miličine majke. – Nedelju dana nije išla u školu zbog prehlade, a kada sam u četvrtak došla sa posla i videla da je nema pobesnela sam. Kada se nije javljala na mobilni telefon i SMS poruke izašla sam na put, u pidžami, da je sačekam. Umesto nje, dočekala sam policiju.

 

Majka se, kroz suze, seća da je u četvrtak uveče, po povratku sa posla prolazila pored mesta gde joj je ubijena ćerka. Videla je svetla i automobile policije, ali nije ni slutila da je žrtva njena Milica.

 

– Nisam ni slutila da tu leži moja jedinica – grcajući priseća se majka.

 

Porodica Simendić se pre dve godine iz Sombora preselila u Suboticu da bi majka Svetlana našla posao, a devojčica odabrala srednju školu.

 

– Brzo je zavolela novi grad, uklopila se i našla prijatelje. Svi su je voleli, bila je jako lepa i umiljata, još ne mogu da verujem da je neko mogao to da joj učini. Pa nikoga nije popreko pogledala, a kamoli da je mogla nauditi nekome – kršeći ruke priča baka Stojanka, koja se sa ljubimicom poslednji put čula oko devet uveče.

 

Unuka je babi rekla da kreće iz grada kući jer hoće da stigne pre no što joj se majka vrati s posla. Želela je da zajedno večeraju.

 

– Nedavno mi se žalila da ju je usred bela dana, kada je išla u školu, presreo crni blindirani automobil i da ju je neki čovek prepao govoreći da je prati već duže vreme – objašnjava Stojanka. – Molila me je da ne kažem ćerki, anđeo, nije htela majku da brine.

 

Policija je u petak ceo dan bila u naselju i oko devojčine kuće. Po rečima familije, odneti su kompjuter i druge lične stvari.

 

– Sve su nam ispreturali, niko neće ništa da nam kaže, ne znamo čak ni gde je telo kako bismo je sahranili u rodnom Somboru – glasom punim očaja kaže deda Radivoje. – Ovo sam rekao i policiji, kažem i vama, kada saznam ko je ubio moje sunce najsjajnije, lično ću mu presuditi.

 

Izvor: Večernje novostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

59 + = 67

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: