Montaža štranda može da počne

Sledeće nedelje započeće radovi na ponovnoj montaža repariranih i obnovljenih delova drvene konstrukcije objekta. Reparacija je okončana u potpunosti i drveni delovi čekaju ponovnu montažu, kaže za GradSuboticu mr Jasmin Šečić, predsednik skupštine društva Park Palić d.o.o.

 

Ovim radovima prethodilo je betoniranju temeljne ploče jedne strane objekta i pobijanje svih šipova na bočnim delovima štranda, te uklonjenje svih propali delovi podvodne i nadvodne konstrukcije.

Međutim, sa betoniranjem nije završeno. Preostalo je da se tokom iduće nedelje izlije i druga betonska ploča na štrandu, čija oplata se trenutno montira.

Da podsetimo, sanacija i adaptacija objekta je započela pre dve godine, nakon što je uradjena kompletna projektna dokumentacija, uz uvažavanje svih istoriskih elemenata prvobitne izgradnje, do kojih se došlo u saradnji sa Međuopštinskim zaodom za zaštitu spomenika.

 

– Kraj radova predviđen je za oktobar 2012. godine, nakon čega će moći započeti sledeća faza koja predviđa unapređenje sadržaja objekta u smislu povećanja enterijerske vrednosti i ulaganje u opremu neophodnu sa savremeno funkcoinisanje objekta – kaže Šečić.KOMENTARI

  1. freelancer kaže:

    Bravo! Temeljno i pedantno. ZA SVAKU pohvalu.

  2. Davor kaže:

    Pitanje je kada će objekat biti u funkciji?

OSTAVITE KOMENTAR