Moto Dana životne sredine: Misli, jedi, štedi

Po prvi put lokalna samouprava ništa ne organizuje povodom Svetskog dana zaštite životne sredine. Do sada su obično bili “Dani ekologije” ili “Nedelja ekologije”.

 

 

Bez obzira na to, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, dr Atila Čengeri za naš portal objašnjava da je glavni problem gradska deponija i divlje deponije.

 

– Problem nam je  i upravljanje otpadom, kao i sakupljanje i razvrstavanje otpada. Još uvek veliki problem predstavlja medicinski otpad, električni i elektronski otpad. U ovoj oblasti bi trebalo što pre da uvedemo red. Sa druge strane imamo jezero Palić, čije rešenje je na pomolu. Na okruglom stolu koji je održan nedavno u Subotici imali smo priliku da čujemo šta se sve uradilo i šta se planira po pitanju ozdravljenja jezera – rekao je član GV zadužen za zaštitu životne sredine, dr Atila Čengeri.

 

Međunarodni Dan zaštite životne sredine, 5. jun, obeležava se danas u svetu i Srbiji nizom manifestacija čiji je cilj da se upozori na zagadjenje prirode i poveća zaštita okoline.

 

Ovogodišnja tema kojom Ujedinjene nacije (UN) obeležavaju Dan zaštite životne sredine je “Think-Eat-Save” (Misli, jedi, štedi) – kako bi se ljudi postali svesni da utiču na životnu sredinu i nepotrebnim bacanjem hrane.

 

Najveći broj akcije i kampanje koje se organizuju širom sveta, povodom 5. juna, usmerene su protiv bacanja hrane.KOMENTARI

  1. Nataly kaže:

    Podržavam akciju UN što se tiče smanjenja zagađenja prirode i povećanja zaštite okoline, ali  “Nepotrebno bacanje hrane”?? Neki nažalost jedva imaju i da se prehrane.

OSTAVITE KOMENTAR