Muška voda ponovo

Preduzeće Muška voda iz Kladnja dobilo je koncesiju nad izvorom istoimene vode za idućih 30 godina i najavilo povratak vrlo poznatog proizvoda u bivšoj Jugoslaviji, ‘seksi vasera’, na tržište BiH i regije.

U bivšoj Jugoslaviji kladanjska Muška voda, ili kako su je tada zvali ‘seksi vaser’, bila je nadaleko poznata a flaširana se izvozila i u SAD. Međutim, proizvodnja je prekinuta početkom rata, a poduzeće Muška Voda d.o.o. Kladanj, koje je formirano pre 11 godina, sada je dobilo koncesiju nad izvorom za idućih 30 godina.

 

Meštani Kladnja tvrde da je reč o bosanskoj viagri i da je putopisac Evlija Čelebija još u 17. stoleću pisao o Muškoj vodi koju je zvao izvorom mladosti. Čelebija je naveo kako su age i begovi u bačvama prevozili vodu, te da je Austro-ugarska uvrstila Mušku vodu na mapu lekovitih voda.

 

U Subotici, u Gradskoj kući


Nove analize utvrdile su da Muška voda deluje na smanjenje krvnog pritiska i šećera u krvi, poboljšava cirkulaciju i jača vitalnost. Ali, prema mišljenju nekih, najvažnije je to što osigurava potentnost, pa se kaže da je Muška voda – ženska radost!

 

Ovaj ‘eliksir zdravlja’ flaširan je od 1968. do 1992. godine. Dve decenije je Muška voda oticala u zaborav.

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR