Muzička radionica za decu – Kreativna reciklaža

Muzička radionica – Kreativna reciklaža održala se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Predškolskoj ustanovi ,,Školica,, u sredu 5. juna 2019.

Ova edukativna kreativna radionica bila je namenjena deci predškolskog uzrasta sa ciljem da se probudi ekološka svest kod dece, kao i da se edukuju o reciklaži i ponovnom korišćenju otpadnih sirovina kroz kreativnost, igru i muziku. Tokom radionice deca su kroz druženje, saslušala kratko predavanje o reciklaži i izradila vlastite instrumente od otpadnih i recikliranih materijala na kojima su naučila da sviraju te su na kraju radionice zajednički  izveli pesmu koju su naučili.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR