Na buvljacima flaše pelinkovca, brendi, loze

На суботичком Бувљаку, као и пијацама у Новом Саду и Београду, појавили су фалсификовани „Симексови” производи – пелинковац, бренди, лоза и сви производи у амбалажи од 0,1 литара.

 

Компанија “Симекс” је поднела кривичне пријаве Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и МУП-у Србије против НН лица због кривичног дела фалсификовања робне марке производа.

 

До сада је ухваћено неколико криминалних група које су осумњичене за фалсификовање њихових производа, и то у Смедереву, Врању и Суботици. Фалсификовани су литарски пелинковац, као и литарски бренди, лоза и сви производи у амбалажи од 0,1 литара. Процењује се да штета нанета фирми износи око 500.000 евра. Разлике које купци могу приметити на фалсификату су етикета, која је знатно другачија; боца није идентична оригиналној а и акцизна маркица је такође фалсификат.

 

Генерални директор „Симекса„ Жељко Савић каже да штета није само материјална него је нарушен и углед фирме. Он истиче да је веома упитно каквог је квалитета и здравствене исправности производ који је означен фалсификованом робном марком.

 

– У последње време смо сведоци све веће злоупотребе алкохолних пића – рекао је директор маркетинга „Симекса” Горан Драча. – Државни органи се боре против тог вида криминала спровођењем таквих акција. Желимо да похвалимо државне органе који одлучно стају на пут злоупотреби алкохолних пића и на тај начин штите нас произвођаче. Не желимо да дођемо у ситуацију да одговарамо јер је неко фалсификовао нашу робу.

 

У Суботици је ухапшена једна криминална група која се бавила фалсификовањем производа. Група је убрзо пуштена, а судски поступак је у току. У „Симексу„ објашња­вају да ће да траже и надокнаду штете од лица која су учествовала у тој криминалној радњи. Поменута компанија у протеклу годину трећи пут упозорава јавност на то да су се на тржишту појавили фалсификати. Фалси­фико­вана ракија и пелинковац на пијацама су упола јефтинији од оригиналног производа.KOMENTARI

  1. Zoki kaže:

    Kad ce se vec toj sivoj ekonomiji sa buvljaka, stati na kraj. Tamo niko ne placa poreze, doprinose za zaposlene, svaki lokal, 99% robe prodaje bez fiskalnog racuna, mnogi nemaju ni fiskalnu kasu, a ja sam u gradu morao da zatvorim prodavnicu, svakoj musteriji sam morao (sto je i normalno) da izdam fiskalni racun, da drzavi uplacujem poreze. Nekome ovakvo stanje odgovara a, taj neko nije na buvljaku…

OSTAVITE KOMENTAR