Na Horgošu se čeka pola sata, a sudbina novog prelaza se ne zna

Do sada je već tri puta pomeran rok za otvaranje graničnog prelaza Bački Vinogradi-Ašothalom. Prvo je trebalo da se otvori 1.januara, pa u februaru, pa 15.mart i sada se govori o 15.maju, mada kako saznajemo datum nije siguran. U graničnoj policiji kažu da se nadaju da će se prelaz otvoriti do letnje sezone.

 

 

Granični prelaz trebalo bi da služi kao alternativni prelaz, kako bi se rasteretili od gužvi prelazi Horgoš i Kelebija. Granični prelaz između Srbije i Mađarske, kod Bačkih Vinograda i Ašothaloma osim građana Srbije i Mađarske moći će i da koriste državljani ostalih zemalja Evropske unije, kao i Švajcarske, Islanda i Norveške. Granični prelaz nalazi se na mađarskoj strani i sve je spremno za otvaranje, samo su ostali neki tehnički detalji.

 

U svakom slučaju ukoliko želite da putujete za vikend evo nekoliko informacija.

 

Na graničnom prelazu Kelebija prilikom ulaska i izlaska iz zemlje nema većih zadržavanja. Na graničnom prelazu Horgoš prilikom ulaska i izlaska iz zemlje se čeka oko pola sata.

 

JP Putevi Srbije i Sektor naplate putarine očekuje poslednjih dana praznika, 5. i 6. maja, povećan protok saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima i apeluje na građane da ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak kućama, već da to čine tokom celog dana. Upućena je i preporuka da vozači pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine, jer se na ovaj način sprečavaju zastoji, i dva do tri puta ubrzava prolazak vozila kroz naplatne stanice, navodi se u saopštenju.

 KOMENTARI

 1. naIvan kaže:

            Kako ste započeli ovo otvaranje novog graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom, najbolje da ga ni ne otvarate.
  Ako još malo budete vukli vreme, ni neće biti potrebe za otvaranjem.
  Sada će 2045. godina, granice će biti ukinute, pa šteta da se ulaže u ono 3 metra puta i nešto kablova i opreme za telekomunokacije. 
      Dajte, gospodo, nemojte da se blamirate, ovo što je preostalo do otvaranja su zaista samo sitnice i malo dobre volje.
     Ili je nestalo i to malo dobre volje ???? 

 2. Anonimni kaže:

  eh pa treba da se otvori!!!!

OSTAVITE KOMENTAR