Na Horgošu zaplena marihuane

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom pronađeno skoro 20 kilograma marihuane. Tri osobe su uhapšene pod sumnjom da drogu krijumčarile sa Kosova i Metohije u zemlje EU.

 

marihuanaSubotička i horgoška policija zaplenili su na graničnom prelazu Horgoš skoro 20 kilograma marihuane i uhapsili tri osobe pod sumnjom da su marihuanu krijumčarili sa područja Kosova i Metohije u zemlje Evropske unije.

 

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Subotica, po odobrenju nadležnog tužioca, zadržavanje do 48 sati određeno je F. Ć. (40) iz Prizrena i J. M. (35) iz Subotice, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i turskog državljanina T. D. (37), zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

 

"Osumnjičeni F. Ć. se tereti da je za novčanu naknadu angažovao J. M. da automobil u kojem je bila droga, preveze preko državne granice u Mađarsku, dok joj je T. D. koji je prilikom hapšenja, policiji pružao aktivan otpor, bio prethodnica. Na graničnom prelazu Horgoš, gde je J. M. i uhapšena, policija je u automobilu kojim je upravljala pronašla 19,9 kilograma marihuane", navedeno je u saopštenju.

 

Svi osumnjičeni će, kako je saopšteno, nakon zadržavanja biti predati u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

 

RTSKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR