Na jednoj adresi subotičkog Buvljaka registrovano 2.000 firmi

Subotički Buvljak je adresa sa najviše firmi u Srbiji. Na Somborskom putu 79 je registrovano čak 1996 firmi – pokazalo je istraživanje CUBE team-a.

Ova firma, koja se bavi procenom kreditnog rizika, izveštavanja i usluga monitoringa, istraživala je geo-lokacijska čvorišta firmi u Srbiji, a na svom tviter profilu objavili su i rang listu adresa na kojima je registrovan najveći broj firmi u našoj zemlji.

Osim ove subotičke adrese, koja je pobednica za celu Srbiju, u Beogradu je najviše firmi registrovano u opštini Novi Beograd, na adresi Proleterske solidarnosti bb – 1123 firme. Za Novi Sad  to je Jevrejska 42, u registracionim podacima 261 firme.

Ulica Grada Sirena 17 Kragujevac je registraciona adresa za 460 firmi, a čak 739 firme u Nišu je registrovano na adresi Obrenovićeva bb u opštini Medijana.

CUBE tim je ovo istraživanje radio kako bi skrenuo pažnju na to da kompanije na istoj adresi  omogućavaju ponuđačima da pronađu nove potencijalne klijente, kao i da lakše organizuju i planiraju svoje prodajne sastanke.

“Povezana lica su često registrovana na istoj adresi što može biti signal kojim se štitite od  poslovnog rizika” – navodi se u objavi.

 

RTVKOMENTARI

  1. JaPaja kaže:

    Nista neobicno. Na jednoj adresi stanuju 14 podstanara a ni jednog nema davno odleprsali. Problem je u drzavi koja je zinula na novac a na propise je zabole ona stvar. Podstanara ne mozete odjaviti a kad mu date licnu kartu on je koristi 10 godina i zaduzuje se. Otuda i biracki spiskovi idiotski pa za vreme izbora nam dodju po 10 poziva za glasanje a o kreditima i racinima da ne govorim.
    Ista prica je i sa firmama na Buvljaku. APR je kao kancer. Kad ga jednom zapatis treba ti bar 3 – 5 godina da ga se oslobodis. Za to vreme nabijaju neke kamate , poreze i doprinose iasko vise ne radis i ne zelis da radis a ako ne resis nema sanse da bilo sta drugo radis. Svaki put traze neke papire , dokaze izjave pa tako 3 – 5 godina u krug a za to vreme otimacina.

  2. Turbo xxx jahach kaže:

    Vecina su donatori SNS

OSTAVITE KOMENTAR