Na jesen reforma javnog saobraćaja

Do jeseni u gradu bi trebalo da se uradi i reforma saobraćaja. Studija javnog saobraćaja za grad je naručena još prošle godine i realizuje se u nekoliko faza. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je najavio i novi tarifni sistem, kao i uvođenje jedinstvene karte, rekonstrukcija stajališta i obnova voznog parka.
Studiju su uradili stručnjaci Saobraćajnog fakulteta iz Beograda. Vučinić je istakao da će javnost biti upoznata sa sadržajem studije blagovremeni i da će se dokumet naći pred odbotnicima lokalnog parlamenta, možda već na sledećem zasedanju.
– Te mere su tiketing sistem, novi sistem naplate karata, zatim novi tarifni sistem koji podiže atraktivnost javnog saobraćaja i odnosi se na kupovinu jedinstvene karte, uvođenje nove mreže linija, rekonstrukcija i obnova autobuskih stajališta i sveobuhvatna zamena voznog parka, rekao je Vučinić.
Direktor JP "Subotica trans" Tibot Fazekaš je dodao da je njihova želja da prošire tržište, da povećaju nivo i kvalitet usluga ostvare bolju integrisanost gradskog i prigradskog saobraćaja.

SlikaKOMENTARI

  1. atx kaže:

    Novi nacin da podignu cene karata,koji su i ovako preskupe

  2. Hanibal Lektor kaže:

    "Sveobuhvatna zamena voznog parka… " reče gradonačelnik i ostade živ. Verovatno misli da izgradi metro i da ga poveže sa podzemnom garažom.

OSTAVITE KOMENTAR