Na Kelebiji potrebne radikalnije mere

JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica nije u mogućnosti da odgovori na zadovoljavajući način zahtevima i opravdanim primedbama u vezi uređenja prostora Kelebijske šume sa aspekta prisutnosti smeća, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

 

Neopravdan priliv smeća, koji se svakodnevno dešava na prostoru šume i postupci pojedinaca koji dovode do ovoga, očito upućuju da je potrebno izvršiti radikalne mere, koje se moraju preduzeti. Prva i osnovna je da svi zajednički poštujemo Odluku o čistoći, koju je donela Skupština Grada, a koja podrazumeva da se u prelaznom periodu odnošenje smeća iz prigradskih MZ vrši putem tipskih vreća. JKP “Čistoća i zelenilo” je u stanju i mogućnosti da smeće iz vaše MZ shodno Odluci redovno odnosi.

 

Prema tome, ne postoji ni jedan razlog da stanovnici MZ odlažu i deponuju otpad u šumi, na neprimeren način. Potrebna je šira akcija koja će se sprovesti kroz institucije sistema počevši od građana, organa MZ, JKP, komunalne inspekcije, i organa lokalne samouprave kako bi se ovome stalo na put. Čistoća poziva korisnike usluga da iskoriste mogućnost nabavke tipskih žutih vreća za odlaganje smeća i na taj način obezbede uslugu odnošenja smeća.KOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    “… sa aspekta prisutnosti smeća” – jezički biser meseca!

OSTAVITE KOMENTAR