Na krovu palate Dežea Kemenja

Dan Svetog Nikole traje, svi završavaju poslove i žure nekuda na toplo da napune stomake ali neki poslovi ne mogu da čekaju. Veliki kamion mikser meša svež beton a moćna mašina pruža svoju surlu na vrh stare zgrade.

 

Potkrovlje stare zgrade na uglu Nazorove i Nušićeve trebalo bi da dobije novi kvalitet.

 

Ova zanimljiva jednospratnica sagrađena je 1928. godine za Dežea Kemenja a po projektu Đule Valija. Vremenom je njena fasada boje peska, dobila patinu ali zgrada i dalje izgleda stameno i u dobroj formi. Treba se nadati da će tako i ostati i da će posle ove intervencije sačuvati stari šarm dvadesetih.KOMENTARI

 1. Hector kaže:

  Ljepo, ljepo.

 2. Anonimni kaže:

  Ovo je za jedan veliki minus, iz razloga što bi ova zgrada kao dobro grada trebalo od strane istog da bude zaštićeno i renovirano.Ovako se tavanski prostor dao nekome da na njemu izgradi stanove.Baš me zanima da li će nakon intervecije zadržati, kao što vi rekoste, „stari šarm“.
  Koliko je investitor ozbiljan govori i sama slika…juče je ulica Nušićeva bila zatvorena dva sata,bez predhodnog obaveštenja stanarima, a da ne pričam o obezbeđenju gradilišta i radnika.Tužno…

 3. Gorstak kaže:

  Jedan veliki minus, ne za članak već za grad.Ukoliko palata Dežea Kemenja predstavlja dobro grada, red je da isti o tom dobri i brine.Ovako je tavanski prostor dat nekom nepoznatom investitoru radi izgradnje stanova.Pitanje je koliko će posle svega palata zadržati, kao što vi rekoste, „stari šarm“.
  Kad je reč o „ozbiljnosti“ investitora, juče je Nušićeva ulica bila dva sata zatvorena,bez predhodnog obaveštenja stanara o tome, a uz to niti je gradilište obeleženo i ograđeno, a o bezbednosti radnika da ne govorimo.
     

 4. tftj kaže:

  Ne valja ni kad radi ni kad ne rade LOL 😀

 5. stormwatch kaže:

  Ja sam malo stariji pa se secam da je krov ove zgrade uvek bio problematican, pre oko dvadeset godina na ulicu se srusio kompletno ceo sistem oluka sa delom krova, uostalom vecina starih palata i po Becu ima nekakve nadogradnje, ljudi shvatite da grad MORA da se gradi a ne da od grada pravite selo, to je Suboticanima donekle i uspelo.

OSTAVITE KOMENTAR