Na Letnjoj pozornici ponovo sjajan koncert – Vlatko Stefanovski Trio

Jedan od najvećih gitarskih virtuoza sa ovih prostora, Vlatko Stefanovski, nastupiće sa svojim triom na Paliću u petak 1. septembra na Letnjoj pozornici sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše poslednje studijsko ostvarenje“Seir”, iz 2014. godine, a pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i hitove po kojima je poznat, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.

Poslednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao muziku za film, teatar i balet, svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi.

Takođe je nastupao sa značajnim svetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, MDR Leipcig simfonijski orkestar, Filharmonijom Monte Karlo, Bečkim Tonkunstler orkestrom, Simfonijetom Sofije, Slovenačkom filharmonijom, Studentskim simfonijskim orkestrom Makedonije, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band.

Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine postao je i počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju. Živi u Skoplju (Makedonija) sa svojom porodicom i vlasnik je dobro opremljenog studio projekta pod nazivom “Esoteria Sound Studio”.

Karte se mogu nabaviti na prodajnim mestima Eventima (online preko www.eventim.rs, u knjižari Laguna na Korzou, u menjačnici u Exclusive Change 5 – Roda centar, na OMV benzinskim pumpama i u prodavnici EX-TEL u Maksima Gorkog 32), kao i u kafe barovima Hausbrandt i Borsalino, po ceni od 900 dinara, dok će cena na ulazu na dan koncerta biti 1000 dinara.KOMENTARI

  1. Lenin kaže:

    Ajoj,kak bi išao na koncert!Nažalost nemam šanse.Ove godine nemam mesta za razonodu.Sve što nam se moglo pokvariti,to se i pokvarilo.Sad se nadam da će snimak koncerta naći na jutjubu. 🙂

  2. Afet kaže:

    Prospustas previse lenjine

OSTAVITE KOMENTAR