Na pomolu kriza sa snabdevanjem gasom

Odluka Rusije da zavrne ventile na gasovodu kroz Ukrajinu, kako kažu u "Srbijagasu", izazvaće energetsku krizu i u Srbiji.

 

Prema informaciji koju je Radio Subotica juče dobila od vršioca dužnosti direktora "Suboticagasa" Dragana Božinovića, za sada iz "Srbijagasa" nema informacija u vezi redukcija i nema smanjenja pritiska u mreži. Podzemno skladište "Banatski dvor" je napunjeno, ali 450 miliona kubnih metara gasa koliko je uskladišteno dovoljno je za grejanje i rad privrede za tri meseca.

 

Količine domaćeg gasa koji se eksploatiše u Banatu su male, i u prošloj godini iz domaćih izvora obebeđeno je 17 a iz uvoza 83 odsto ovog energenta.

sugasKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Pomalo van konteksta, jel' sam ja jedini kome se cini da je od grejanja na gas jedino skuplje grejanje na loz ulje?

 2. vokille kaže:

  Tako nam i treba, kada smo prirodne sirovine ustupili strancima. Dok metale i minerale obrađuju amerikanci,  gas i naftu nam uzimaju rusi. 
  Za one koji imaju mogućnosti, ipak ostaje smederevac. 

 3. CICIRINELLA kaže:

   

  vokille:

  Tako nam i treba, kada smo prirodne sirovine ustupili strancima. Dok metale i minerale obrađuju amerikanci,  gas i naftu nam uzimaju rusi. 
  Za one koji imaju mogućnosti, ipak ostaje smederevac. 

   

   

  Za informaciju svima koji rešenje vide u samostalnoj Srbiji ili "bogatoj Vojvodini" što nam političari svakog dana serviraju a mi bez provere gutamo da kažem da Srbija oko 10 odsto potreba za gasom podmiruje iz sopstvene proizvodnje – Dakle kako god okrenemo nedostaje nam 90% potreba. Treba uzeti u obzir da zbog povećanih potreba u narednom periodu do 2025-te koji se procenjuju na oko 30% učešće naše proizvodnje će se smanjivati a potrebe za uvozom povećavati.

  Dakle ne odgovara istini priča da smo bogati i imamo ili priča eto imali bi smo da nismo prodali.  To je besplatna žvaka koju nam političari prodaju za debele pare.

 4. pajo kaže:

  Idem kupiti 8 kubika bagrema!

 5. spartak kaže:

  Ne mogu da svatim da se o ovome pise uopste , kad je kodnas sve prodato bas rusima , a sad mi da imamo restrikciju , vec nas plasite za zimu. A u Madarskoj na vestima kazu da oni nemaju nikakvih problema sa snaddevanja gasom iz Rusije od nasih braca . Ali mozda ovako treba iskoristiti situaciju da bi mogli dizati cene , izgovor postoji . BRAVO onome ko je ovu vest izmislio ..

   

   

OSTAVITE KOMENTAR