Na Prozivci se sakupljaju limenke

Projekat pod sloganom “Ubaci limenku -dovrši skulpturu” je nastavljen u naselje Prozivka. Pored bilborda na kom se nalaze sve informacije o projektu postavljena je i skulptura u obliku ribe dugačke 6 metara, čiji je autor mladi umetnik Jugoslav Sivić. Skulptura je izrađena od odbačenih materijala koji se nalaze na otpadu i koji su van upotrebe. Projekt je započet sa idejom da se građani Subotice aktivno uključe u čišćenja Palićkog jezera. Skulptura na prozivci biti postavljena do kraja oktobra, a onda se seli na novo mesto.
Pored Osnovne škole “Sonja Marinković” postavljena je skulptura u obliku ribe. Učenici škole su ubacivali limenke i na taj način pružili primer i drugim Subotičanima kako da čuvaju svoju okolinu.

Slika
Skulptura na Palicu

Projekat je nastao u organizacuje udruženja AŠC Palić, a uz podršku Fonda za povraćaj i reciklažu limenki Recan, , JP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, „Park Palić“ d.o.o. Subotica i Ministarstva Republike Srbije za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja. U realizaciju akcije “Ubaci limenku dovrši skulpturu” uključila se i mesna zajednica “Prozivka”. Cilj da se deca nauče kako da se odgovorno odnose prema okolini.
Skulptura, je prvi put postavljena u centru Palića u okviru ovogodišnjeg letnjeg festivala elektronske muzike. Sakupljeno je 4000 limenku koje treba da se prebace u reciklažni centar. Ova postavka, kao vid ulične umetnosti, ima za cilj kako ulepšavanje urbane sredine, tako i podizanje ekološke svesti šire populacije o značaju urbanih zelenih površina, biodiverzitetu kao i separaciji i reciklaži otpada.

Sandra IrševićKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: