Na putu od Subotice ka Paliću: Glumili radnike posekli drveće

Deo drvoreda na obilaznom putu od Subotice ka Paliću bezobzirno je posečen. Nepoznati počinioci uništili su oko 200 metara vetrozaštitnog pojasa, na javnoj površini i u zaštićenom predelu Palićkog jezera, zbog čega je policija podnela krivičnu prijavu protiv N. N. osoba, a veštaci će danas da procene štetu.

SUMNjIVO Ko je unajmio kamion da odveze stabla i grane (foto: Novosti)

Vandalski čin prva je primetila poljočuvarska služba JP “Palić Ludaš” u petak (24. novembra), kada su nasred puta zatekli posečene topole, drvored koji je posađen pre više od dve decenije.

– Komunalna policija je bila na licu mesta, ali mi je rečeno da nisu zatekli nikoga i da se ne vide tragovi seče. Oko 18 časova istog dana došao sam i ja, i zatekao pet-šest radnika koji su sekli drvored na javnoj površini bez dozvole – priča Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća za poljoprivredu. – Zvao sam policiju na Paliću i kada su se oni pojavili, radnici su se razbežali. Međutim, jasno se vide tragovi seče, panjevi su zatrpani zemljom, granje svuda okolo…

Po njegovim rečima, policija je podnela prijavu protiv N. N. lica zbog teške krađe, a to će učiniti i Gradska uprava.

Na licu mesta, novinar “Novosti” zatekao je kamion na koji su utovarana posečena stabla. Na naše pitanje za koga se utovara, vozač nam je rekao da ne zna ništa i da samo radi svoj posao. Ubrzo potom došla je i policija, koja je legitimisala vozača kamiona i naložila da obustavi sve radnje.

ZNAČAJNO ZA PRIRODU, ALI I LjUDE

– Drveće  nije bilo bolesno. U ovom trenutku teško je govoriti o nastaloj šteti, to ovih dana treba da oceni sudski procenitelj, ali pored materijalne, tu je i moralna šteta, jer je vetrozaštitni pojas od velikog značaja i za prirodu i za ljude – dodaje Ostrogonac.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. easy58 kaže:

  Policija stigla radnici se razbežali, kamiondžija nema pojma ni o čemu i pokrenuta istraga protiv nn lica pa to prosto vređa, da ne kažem drugačije, u inteligenciju. Vetrobran grada je ionako već desetkovan a u ima toga pokradene pare već iprije nego se drvce posadilo a ovo je stvarno šlag na tortu zvanu ekologija!!!!!

 2. Sumarski radnik kaže:

  Pred dolaskom policije se razbeze lopovi. Radnici po pravilu rade svoj posao i dalje, a dolazak policije ih u tome obicno nesmeta.

 3. Cummiball kaže:

  Treba nabaviti nekoliko službenih radnih odela recimo Čistoće i zelenila, iznajmiti kamion sa vozačem i nekoliko rabadžija, na koje treba navući ova odela, pa ih poslati ispred Gradske kuće u park iza majmun placa da vade drva, žbunje i spomenike od plemenitih metala.
  Izgleda da nikom ništa sumnjivo neće biti, može u ovoj državi izgleda kao u američkim filmovima, samo što se ovde nikom ništa pod milim bogom neće desiti, jedino je razlika što u američkim filmovima ako te uhvate, momentalno te na licu mesta upucaju kao kera, pa tek posle traže ličnu kartu da se identifikuješ.

 4. Mare kaže:

  To moze samo kod nas da se desava da se sve odradi bukvalno javno a da niko nista na kraju ne zna niti ce neko odgovarati jer prijava proiv NN lica ima na hiljade a oni uvek i ostanu NN lica. Ako nista drugo, prodajte taj kamion koji je ucestvovao u toj radnji i od tih para, kupite nove sadnice i zasadite na mestu starih. Makar neka sastisfakcija. A sofera malo u pritvor jedno 30 dana dok se ne seti ko ga je angazvao.

 5. DJURA kaže:

  Evo da vam olaksam vlasnica firme ekonomik je Radmila Nikolic iz Subotice lepo pise na APR-u

 6. trcko kaže:

  razbezali hahahah

 7. Lenin kaže:

  Radmila Nikolić?Elem,opet neki daleki rođak grobara?

 8. Goran kaže:

  Ovo lici na neslanu salu.Gotovo neverovatno.

 9. Jeca kaže:

  Ovo isto se dešava i u šumi na Tresetu!

 10. Vladimir kaže:

  Neprijatno mi je da pominjem ime plemenu Vandala, ipak su oni bili fini i civilizovani ljudi u odnosu na sve dotične osobe uključene u gore pomenute radnje.

 11. Daja kaže:

  Komunalna policija da ‘ne vidi’ tragove seče…O.o Prosto da ne poveruješ koliko slepih se tamo pozapošljavalo..

 12. da pocrveniš od muke kaže:

  za kratko vreme će se znati ko je ovo uradio ali tada će nam ostati samo da se ovde prepucavamo oko toga dokle će gradska vlast da bude na vlasti. KADIJA TUŽI KADIJA SUDI.

 13. Nora kaže:

  Gospodine Mare ,da Vam ja kažem da šofer to uopšte nije izjavio!Prvo se raspitajte i pitajte iz prve ruke šta je izjavio pa onda trabunjajte!

 14. Megille kaže:

  Vreme je za opštu ekološku uzbunu : U vetrozaštitnom pojasu bez prestanka se seći ,uništava i krade sve što se pokrasti odneti može- u proleće ostaće sam prazan pesak-pustinja…na mestu nekadašnje šume koja je štitila grad od nanošenje prašine i peska.

 15. Motorna testera kaže:

  Ne treba tu nikava ekologija niti ekoloska svest i savest. Bilo bi savim dovoljno imati jednu pravnu drzavu sa vladavinom prava, postivanjem zakona i pimenjivanjem zakona, koji bi trebao da funkcionise po principu tako da vazi za sve stanovnike drzave. Ekoloska svest se ne postize zakonima, vec najobicnijim i najnormalnijim kucnim vaspitanjem.

 16. Zora Solaja kaže:

  Da li ste primetili da tamo gde su isečena stabla da su navučene gomile zemlje….Ne verujem da onaj ko je krao drva da je to uradio.

 17. goks kaže:

  Nema te vi pojma ko je to orgazovo verovatno neko iz vlasti nije vozac kriv i firma njegova nego nalagodac prevoza netreba odma firmu osudjivat

OSTAVITE KOMENTAR