Na rolerijadi u Subotici svi mladi od pet do 75 godina

Najmanje 100 Subotičana uzrasta od pet do 75 godina učestvovalo je na Prvoj subotičkoj rolerijadi koja je juče održana na kružnoj stazi na Trgu žrtava fašizma, a najveća atrakcija svakako je bila „porodična trka“, u kojoj su mališani vozili rolere držeći se za ruke sa roditeljima, bakama i dekama.

 

 

Najviše prijavljivanih mališana bilo je u uzrastu od pet do 12 godina, koji su uz bučnu podršku publike izgarali na stazi. Ipak, podjednake aplauze dobijali su svi i nije bilo podele na pobednike i poražene.

Posebno interesantni su bili osmogodišnji braća blizanci, Filip i Andrej Bašić Palković, čiji je rivalitet i obeležio jednu od trka.

 
– Počeli smo da vozimo rolere pre tri godine, a ovoga puta sam ja bio bolji – kaže Filip, dok Andrej, uz osmeh, dodaje da će se posebno pripremiti za sledeću rolerijadu kako bi se što bolje revanširao bratu.

Miloš Mickovski, koji ponosno ističe da nema osam, već osam i po godina, kaže da je prvo pre tri i po godine počeo da trenira hokej na ledu. Pošto mu je to jako interesantno, a leti nema gde da se kliže, najbolja alternativa bili su roleri.

 
– Moji roditelji retko voze rolere, više su ljubitelji klizanja, pa često odemo na Gradsko klizalište zimi. Kod mog trenera Uroša Brestovca sam zavoleo ovaj sport i drago mi je što je organizovala rolerijada na kojom svi možemo da se družimo i takmičimo – kaže mali Miloš.
Iako ima svega 7,5 godina, Luka Kostić je, kako sam kaže, već nekoliko puta išao rolerima od Subotice do Palića, pa mu staza na rolerijadi nije bila nimalo naporna.

 
– Obožavam da vozim rolere i bilo mi je jako drago kada su me roditelji prijavili. Često ih sa tatom vozim, jer i on to voli, pa odemo i do Palića, ali i sa drugarima sam bio. Nije mi uopšte naporno – rekao je Luka Kostić.

 
Organizator Prve subotičke rolerijade, uz podršku Resora za sport i omladinu grada Subotice i Roler saveza Srbije je Udruženje gradađa „Su stars“, a jedan od organizatora Uroš Brestovac ističe da je ovo bila „prava promocija sporta i zdravog načina života jer su se svi učesnici i publika družili i rekreirali, odnosno bili u pokretu“.

BLICKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR