Na severu Bačke 2.000 manje nezaposlenih

Mesari, prodavci, agenti osiguranja, proizvodni radnici i šivači su najtraženiji od strane poslodavaca. Zanimljivo je da su među njima i osobe sa invaliditetom. Zahvaljujući zakonu koji određuje da svaki 20. zaposleni mora biti osoba sa invaliditetom, njih 180 je prošle godine dobilo posao na severu Bačke. 

NSZ SUBOTICA

Luka Makar je dobio otkaz nakon 30 godina staža, a već 14 uzaludno traži posao.

"Imam 61 godinu. U kojoj god firmi zatražim posao, kažu mi da bi me primili da sam mlađi", objašnjava Luka Makar, jedan od nezaposlenih Subotičana.

Sandra Koluder ima drugačije iskustvo.

"Posla ima. Samo je pitanje ko želi da radi i za koliko novca“, smatra Sandra Koluder iz Subotice.

Mesari, prodavci, agenti osiguranja, proizvodni radnici i šivači su najtraženiji od strane poslodavaca. Zanimljivo je da su među njima i osobe sa invaliditetom. U Severnobačkom okrugu bez posla je njih 500, a u Subotici 390, kaže Elivira Seči Erdman, savetnica za zapošljavanje u NSZ.

"Tokom prošle godine, osobe sa invaliditetom su se zapošljavale preko javnih radova, a i direktnim posredovanjem između poslodavaca i nezaposlenih lica. Tako je zaposleno oko 180 osoba sa invaliditetom", kaže Elvira Seči Erdman.

Na evidenciji subotičke filijale Nacionalne filijale za zapošljavanje prošle godine bilo je 15.430 nezaposlenih u Severnobačkom okrugu, a 10.089 u Subotici. Ukupan broj nezaposlenih je smanjen za 2.000 u odnosu na godinu dana ranije jer je radno mesto dobilo 6.000 lica iz severne Bačke, od kojih je 4.000 Subotičana.

RTVKOMENTARI

  1. Mc kaže:

    Naravno kad je 2000 otislo trbuhom za kruhom 🙁

  2. stormwatch kaže:

    "Ukupan broj nezaposlenih je smanjen za 2.000 u odnosu na godinu dana ranije jer je radno mesto dobilo 6.000 lica iz severne Bačke, od kojih je 4.000 Subotičana."

     

    Istina, minimum 5000 Suboticana je od 2012. dobilo radna mesta po zemljama EU. Samo sto se to pise pod uspeh EU a ne zavoda za zaposljavanje.

OSTAVITE KOMENTAR