Na subotičkom sajmu

Danas je u Hali sportova svečano otvoren 8. Međunarodni i regionalni Sajam privrede. Otvanju su prisustvovali ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković i gradonačelik Subotice Jene Maglai. Ministarka je naglasila da je sajam izuzuetno značajan zbog ekonomske krize i teške situacije u kojoj se naša zemlja nalazi zbog nedavnih poplava.

 

Suboticki sajam privrede (14)

 

Na sajmu će biti oko 200 izlagača iz 7 različitih zemalja i to iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Švedske i Srbije, kao i iz Crne Gore. Crna Gora je ujedno i država-partner sajma i štand Privredne komore te zemlje je svakako jedan od najvećih i impozantnijih.

 

Suboticki sajam privrede (9)

 

Iako je gradonačelnik naglasio da sajam iz godine u godinu raste, on i dalje deluje veoma skromno. Akcenat je ove godine, pre svega, na malom preduzetništvu, zatim starim zanatima, vinu, domaćoj hrani itd. Ponuda možda mnoge neće impresionirati, ali je nama svakako za oko zapalo nekoliko štandova na kojima su promovisane nove tehnologije poput solarnih panela, toplotnih pumpi itd.

 

Tokom naše posete u popodnevnim časovima nije baš bilo mnogo posetilaca, ali se svakako veća poseta očekuje za vikend. Sajam je otvoren do nedelje, a ulaz je besplatan.

 

Suboticki sajam privrede (2)

Suboticki sajam privrede (24)

Suboticki sajam privrede (41)

Suboticki sajam privrede (25)

Suboticki sajam privrede (12)

 

Kompletnu reportažu pogledajte u povezanoj galeriji:

Subotički sajam privrede

 

 KOMENTARI

  1. filip kaže:

    Sajam je prazan. A kako i ne bi bio.

OSTAVITE KOMENTAR