Na teritoriji Severnobačkog okruga privrednici poštuju mere

Privrednici na teritoriji Severnobačkog okruga poštuju sve propisane epidemiološke mere zaštite, pokazuje više od dve hiljade kontrola raznih inspekcija u poslednje vreme. Situacija na teritoriji ovog okruga je i dalje nepovoljna, a kako tokom praznika ne bi postala i katastrofalna, nadležni pozivaju građane da praznike obeleže tako što se neće posećivati i pozivaju ih da to shvate kao iskušenje ovog vremena.

Zahvaljujući novim ovlašćenjima, sve raspoložive inspekcije i komunalna milicija na teritoriji zemlje, pa tako i u Severnobačkom okrugu, pored redovnih aktivnosti, kontrolišu i poštovanje epidemioloških mera u toku svojih nadzora. U poslednjih mesec dana na teritoriji Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša inspektori u više od dve hiljade kontrola nisu imali razloga za prekršajne prijave, što govori o odgovornosti privrednih subjekata.

 “Za sve tri lokalne samouprave u okrugu mogu reći da se zaista poštuju mere, u onim trenucima kada su oni izvršili nadzor. Bilo je kaznenih odrebi i za ugostiteljska i za trgovinska preduzeća, ali to je period do donošenja novih odredbi Zakona o zaraznim bolestima, tako da nakon toga je vidljivo da se privrednici pridržavaju mera i da vode računa o merama”, ocenio je za RTV načelnik Severnobačkog okruga Dragi Vučković.

Sa više od tri hiljade aktivnih slučajeva na teritoriji ovog okruga, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, sa vanrednom situacijom o sve tri opštine regiona. Kako iz nepovoljne ne bi prešla u katastrofalnu tokom predstojećih praznika, nadležni pozivaju na striktno pridržavanje mera.

“Mislim da se solidarnost na delu sada pokazuje tako što tu emociju poštovanja i ljubavi prema bližnjima iskazujemo na način da ne moramo baš neminovno da se susrećemo, da na onaj uobičajeni način proslavljamo te praznike i da je to deo iskušenja ovog našeg vremena. I na svima nama je da to iskušenje savladamo na način da poštujući drugog, poštujemo i sebe. Istovremeno, da poštujući svoju brigu o zdravlju, utičem da se poštuje i briga za zdravlje drugih ljudi oko mene”, poručio je Vučković.

Organizovanog dočeka nove godine u opštinama regiona neće biti. Umesto za proslavu, u Subotici su novac planiran za to usmerili za lečenje bolesne dece.

RTVKOMENTARI

  1. Bocko kaže:

    Tako dobro rade da i kada imaju 80% zaraženih radnika u radnji i dalje rade onih 20%,bez da odu na testiranje i još im bude stavljeno do znanja od pametnih menadžera i šefova da ne idu na testiranje čim dobiju temperaturu,zaboli ih glava ili slično a u javnosti predstavljaju kako svaki njihov radnik ako ima osnova može na testiranje i da će mu firma refundirati pare za testiranje. I tako ukućani zaraženih su testirani i u karantinu a radnja radi i dalje bez obaveze karantina i testiranja onih 20% koji još nisu ili ne znaju da su zaraženi a bili su u kontaktu sa svojim zaraženim kolegama!!! Eto šta i kako radi država, inspektori,komunalna i moćni privrednici u ovoj zemlji…

OSTAVITE KOMENTAR